NB I

Élet-halál rangadó keleten - tipp a Kövesd-Lokira

  • varin

Idén kétszer 3-1-re verte a Kövesd a Lokit, most mindkét csapatnak létkérdés lenne a "W".

A helyzet viszonylag egyszerű a szerda délutáni keleti rangadón, ha csak azt nézzük, hogy két fordulóval a bajnokság leintését megelőzően a csapatok sorsa a saját kezükben van. Ha a Mezőkövesd megnyeri mindkét meccsét, biztosan bronzérmes, ha pedig a Loki tesz ugyanígy, biztosan bennmarad. Óriási meccsre van kilátás, annyi szent!

{"headTitle":"Mezőkövesd-Debrecen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-24 16:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mezőkövesd","odds":"2.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Debrecen","odds":"2.96","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Ráadásul a két együttes helyzete is hasonló, egy végtelenül hosszú, rossz széria ért véget hétvégén, amikor is a Mezőkövesd a MOL Vidi, a Debrecen a Diósgyőr ellen tudott győzni hazai környezetben. Kezdjük a hazaiakkal.

Kuttor Attila csapatának az elmúlt hetek a "mindent vagy semmit" szlogen jegyében telnek, hiszen esélye volt a borsodiaknak a kupagyőzelem+bronzérem kombinációra, most viszont nem kizárt, hogy egyik sem lesz meg. A matyóföldiek egy olyan Lokival találkoznak, amely számára az életet jelentené a "W", míg ezt követően a IX. kerületben zárják a szezont és bizony kell a két siker, ha maguk mögött akarják tartani a Puskás Akadémiát. A gátak azonban alighanem átszakadtak a hétvégi győzelem alkalmával, ahol emberhátrányban, hatalmasat küzdve verték meg az utolsó pillanatban a fehérvári csapatot. Látszott is a gólörömön, hogy mennyit jelentett az a győzelem, és talán még csak nem is az EL-indulás lehetősége miatt, hanem egy hosszú, fájdalmas és balszerencsés széria ért véget Mihail Meshi találatával.

Kétszer 3-1 a Kövesdnek, így állnak a csapatok idén - Fotó: Blikk

A Lokinál nem kellett ennyit izgulni a DVTK elleni hazai kötelezőn a cívisvárosiak már az első játékrészben pontot tettek a meccs végére. Nem volt persze igazán nehéz dolga a Debrecennek, egy rettenetesen motiválatlan és szétesett Diósgyőrt kellett elkapniuk, a feladatot pedig el is végezték, ám a célvonal még nagyon messze van.

A Loki nem csak azért nem figyelhet más csapatokra, mert ők állnak a 11. pozícióban, de hamarabb is játszanak, mint akár a Paks, akár a Kisvárda.

Ha a Paks legyőzi a Diósgyőrt és a Kisvárda pontot szerez a Puskás Akadémia ellen, miközben a Loki pont nélkül marad Kövesden, kijelenthetjük, hogy a Debrecen kiesett.

Idén azonban a Lokinak egyetlen pont sem jutott "Kutyáék" ellen, a Kövesd kétszer 3-1-re verte a Lokit, és bizony az irodáknál a mesterhármas a favorit. A debreceniek legnagyobb problémája, hogy Bódi Ádám idén már nem játszhat, Tomas Kosicky kapust eltiltották, abban pedig nem bízhatnak, hogy a "megyetárs" is úgy áll majd ehhez a meccshez, ahogy a Diósgyőr.

Ennek ellenére a fogadóirodák viszonylag magas oddsot állapítottak meg a Kövesd sikerére, amelyet egy kis biztosítással azért megtámogatunk. Bármilyen sokkolóan is hangzik, úgy véljük, szerda estére könnyedén NB II-es csapat lehet Debrecenben. Kettő is...

>>>Számold ki a Tippkalkulátorral, hogy mennyi a reális odds erre a tippre!<<<

{"headTitle":"Mezőkövesd-Debrecen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-24 16:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mezőkövesd -0.25","odds":"1.91","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3080475] 2020-06-24 16:55:00 Mezőkövesd Zsóry - DVSCx;