NB I

Biztonságos tippünk van az Újpest-ZTE rangadóra

  • varin

Kedden még biztosan nem könnyebbülhetnek meg az újpestiek, ám egy győzelemmel letudnák a nehezét.

Egy hatalmas, felszabadult sóhaj - így lehet jellemezni a Zalaegerszeg pénteki mérkőzését, amikor is a kék-fehérek a Honvéd ellen kivívták a bennmaradást. Ennél persze többről van szó, hiszen Márton Gábor együttese az elmúlt hetek legjobb teljesítményét nyújtva, hét meccsen 17 pontot szerezve érte el ezt a nagyszerű sikert. De lehet-e még motiválni Radóékat a hátralévő két mérkőzésre?

{"headTitle":"Újpest-Zalaegerszeg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-23 21:05","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Újpest","odds":"1.92","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Zalaegerszeg","odds":"3.68","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Részcélok persze biztosan vannak, hiszen tudjuk, hogy amely csapatok a top6-ban végeznek, jövőre előnyt élveznek majd a sorsolásnál (17 hazai, 16 idegenbeli mérkőzés), miként az említett gólvágó is harcban áll a gólkirályi címért. Egyébiránt ha Radó megtanult volna passzolni, a zegiek sikere még simább lehetett volna a Honvéd ellen, az impozáns támadójáték azonban csak két gólban materializálódott. Komorságra persze semmi ok, a ZTE jövőre is az NB I-ben szerepel majd, ez persze a semleges futballszurkolóknak mindenképpen öröm lehet.

Ami az Újpestet illeti, nem fest igazán jól a tabella, hiszen két pontra van tőlük a 11. hely és a Loki, ám a képet árnyalja, hogy két hazai meccsük van hátra, a két újonc ellen. Viszont a lila-fehérek a riválisok közül elsőként lépnek pályára, márpedig ha esetleg kikapnak a ZTE ellen, abból még lehet kiesés.

Az Újpestnek négy pontra van még szüksége a biztos bennmaradáshoz.

Mint az tehát látszik, a ZTE elleni meccsen még nemigen taktikázhatnak Zsótérék, hiszen bármilyen eredményt is érnek el, abból még lehet kiesés. Mindazonáltal egy győzelem esetén már szinte semmi realitása nem marad annak, hogy jövőre az NB II-ben találkozzunk a IV. kerületi gárdával, sőt, ha a Loki nem nyer Mezőkövesden, a budapestiek dolga már a 32. fordulóban eldől.

Mindezek szellemében mi az Újpest sikerére fogadunk. Kell a liláknak a biztonságot jelentő 3 pont, míg a ZTE az idei kiírást már elengedheti, felszabadultan, tét nélkül futballozhat. Benne van akár egy jó kis adok-kapok, de nem kizárt, hogy Márton Gábor inkább a szezonzáró hazai mérkőzésre pihenteti majd legjobbjait.

{"headTitle":"Újpest-Zalaegerszeg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-23 21:05","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Újpest +0","odds":"1.41","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3080477] 2020-06-23 21:05:00 Újpest - Zalaegerszegx;