Szerencsejáték-ipar

Új trendeket figyeltek meg a fogadási csalásoknál

  • mr.blonde
megosztom

Egy friss kimutatás szerint új trendek figyelhetőek meg fogadási csalások terén.

A világ legnagyobb sportfogadó adatszolgáltatója, a Sportradar közzétette legfrissebb tanulmányát, amelyben arra tesz megállapítást, hogy a labdarúgó-mérkőzések elcsalásával foglalkozó szervezetek újfajta viselkedést mutattak az elmúlt időszakban.

A 2017 és 2019 közötti periódusban észlelt gyanús futballmérkőzések több, mint 50 százalékban a csalók az élő piacokon tették meg a tétjeitek, méghozzá rendszerint a mérkőzések első 15 percének szakaszában.

A vizsgált három év során a Sportradar több, mint 1700 futballmérkőzésen észlelt gyanús pénzmozgásokat, ezen találkozók több, mint 40 százaléka (628 mérkőzés) pedig valamilyen másodosztályú bajnokságban került megrendezésre. Első osztályú meccsekből 377-et jelöltek meg gyanúsnak, harmadligás találkozókból 298 esett jegyeztek fel, míg utánpótlásmeccsekből 149-et.

Miért élőben fogadnak a csalók?

Bár korábban sokkal inkább jellemző volt, hogy a csalók a mérkőzések előtt teszik meg a tétjeiket, az online sportfogadás fejlődésével és az élő fogadási lehetőségek terjedésével új lehetőségeket aknázhatnak ki.

Nyilván ez viselkedés a kockázatokat minimalizálja, hiszen az élő fogadások limitjei általában jóval magasabbak, mint a pre-match piacokon és lekövetni is nehezebb a pénzmozgásokat.

Persze a különböző monitoring és detektáló rendszerek is fejlődnek, ennek bizonyítéka a fenti kimutatás is.

 

Honnan tudod, hogy valami nem stimmel?

A kezdő fogadók számára nehéz felismerni a gyanús mérkőzéseket, de a jártasabb és tapasztaltabb fogadók kiszúrhatják a bundameccseket. Alighanem sokan találkoztatok már olyan esettel, amikor egy élő piacon egészen furcsa és megmagyarázhatatlan oddsot kínáltak a bukmékerek például mondjuk a gólok számára vagy akár egy hendikepre.

Ha nincs olyan mérkőzés befolyásoló tényező, amely indokolná a szorzók és a határok drasztikus változását, akkor ebben az esetben a beérkező nagy pénzösszegek módosítják a bukmékerek számait. Hogy ez miként kötelezi arra a fogadóirodát, hogy reagáljon, arról ebben a cikkünkben olvashatsz részletesebben.

Mit tehetsz, ha egy bundameccsre fogadtál?

Nyilván ha a fenti eset egy olyan mérkőzésen következik be, amire mi is beszálltunk, érdemes megvédeni a pénzünket. A legtöbb fogadóirodánál már létezik a korai kifizetés funkció, aminek segítségével minimalizálhatjuk a veszteségeinket és a kockázatot.

Abban az esetben ha nincs fent játékban pénzünk, de éppen terveztük elhelyezni a fogadásainkat, akkor érdemes együtt úszni az árral. Vagyis ha azt látjuk, hogy például az az esélyesebb csapat hendikepje hirtelen megváltozott, akkor cselekedhetünk úgy is, hogy mi is követjük a mozgásokat, de ezt a módszert elsősorban inkább a haladó sportfogadóknak ajánljuk.

A legbiztonságosabb stratégia, amit ilyen esetben tehetünk, ha inkább távol tartjuk magunkat a mérkőzéstől és ha valami gyanúsat észlelünk, akkor inkább nem fogadunk a találkozóra.

megosztom