NB I

Pontleadás keleten? - a Diósgyőr mentheti meg a Debrecent

  • varin

Ha a DVTK nem lesz igazán motivált a Loki ellen, a hajdúságiak reményei életben maradnak.

20200619141501

Hosszú évekig igazi mumusnak számított Miskolcon a Debrecen és bizony még idén is le tudta győzni kétszer a hajdúsági gárda a borsodit. Ha viszont nem jön össze a mesterhármas Kondás Elemér legényeinek, akkor már tényleg csak a matematika tarthatja életben őket.

{"headTitle":"Debrecen-Diósgyőr","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-21 21:05","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Debrecen","odds":"2.22","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Diósgyőr","odds":"3.12","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Folyamatosan csak önmagunkat tudjuk ismételni a Loki kapcsán: a csapat játéka javul, az akarat eddig sem volt kérdéses, de az eredmények elmaradnak, így pedig esélytelennek tűnik az NB I-es tagság megőrzése. Reális számítások szerint a Debrecennek úgy kellene nagyon minimum 7 pontot szereznie a következő három meccsen, hogy az utolsó 33 megszerezhető egységből 5 landolt Bódiék zsebében. Még a 7 pont sem biztosan elegendő, de ha így is lenne, akkor is a DVTK ellen a remi nem elfogadható eredmény, hiszen ebben az esetben már Mezőkövesdről kellene elhozni a W-t.

A két csapat közül alighanem a Loki játékosai lesznek pihentebbek, hiszen Kondás tartalékos csapattal próbálkozott pontot csenni Sóstóról, míg a DVTK a legjobbjait vetette be a Puskás ellen. Üröm az örömben, hogy egy lefújást követő beszólásnak köszönhetően a Loki elvesztette talán legjobb játékosát, Bódi Ádámot, akire eltiltás vár.

Az utolsó 13 Debrecen-Diósgyőr mérkőzés hazai győzelemmel végződött, a DVTK utoljára 2008-ban távozott ponttal a Hajdúságból.

 

Viszont jobbkor aligha találkozhatna a Loki a keleti szomszéddal, hiszen a Diósgyőr elfogyott az idény végére, méghozzá látványosan. Öt meccsen úgy szereztek a borsodiak négy pontot, hogy a játék több ízben sem volt rossz, ám Kaposváron cserékkel kaptak egy hármast, míg a Puskás Akadémia miskolci győzelme láthatatlan messzeségbe kergette a bronzéremről szőtt álmokat.

Nem lehetnek így már nagy terveik Danilovicséknak, kiesni már nem tudnak, így csupán az a kérdés, hogy az 5. helyen végeznek-e vagy lejjebb csúsznak a 8-9. pozícióig.

Az ősidőkben kifejezetten jó kapcsolat volt a szurkolók között, ami a Videoton-Diósgyőr-Debrecen tengelyt illeti, ám azt már szerdán is láthattuk, hogy a pályán nem tesznek szívességet egymásnak a csapatok, és erre most sem lehet számítani.

Rettenetesen kell a Lokinak a három pont és arra ugyan nem számítunk, hogy ezt tálcán nyújtja majd át a Diósgyőr, ám arra igen, hogy a motiváltabb, elszántabb csapat a Loki lesz, ez pedig pontban, pontokban is megmutatkozhat.

{"headTitle":"Debrecen-Diósgyőr","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-21 21:05","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Debrecen DNB","odds":"1.48","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3080474] 2020-06-21 21:05:00 DVSC - Diósgyőrx;