Magyar foci

Az NB I-ből való kiesés nem átok, hanem áldás! - vélemény

  • varin
megosztom

Szurkolói szemmel nézve nem csoda, hogy sokan inkább választják az NB II-t, mint az NB I-et.

Amikor az ember csapata rohamtempóban halad az NB II felé, végelkeseredésében próbál valami pozitívumot találni a másodosztályú bajnokságban. Anélkül, hogy különösen kitérnék arra, hogy mennyire fertőzött a politikától az NB I, íme néhány kiváló érv, hogy miért is lesz jobb jövőre az NB II, mint az NB I.

Fotó: Civshír

Hangulatos túrák

Legyen valaki akár Loki-fanatikus, akár Újpest-fan vagy akár zöld-fehér szívű szurkoló, egy Békéscsaba, Nyíregyháza, Haladás, Pécs vagy Győr elleni idegenbeli meccs sokkal nagyobb élmény, mint elutazni Paksra, Felcsútra vagy Kisvárdára. A Merkantil Bank Ligában jövőre igazán nagy múltú, nívós vidéki fellegvárak képviseltetik magukat, ahova sokkal szívesebben látogat el az ember, mint mondjuk az MTK-pályára.

Mondjuk ki, egyszerűen szerethetőbb az NB II mezőnye, mint az NB I-é.

Rangadók keleten, rangadók nyugaton

Ha minden igaz, jövőre nem csak Békéscsaba-Debrecen és Nyíregyháza-Debrecen mérkőzések lesznek, de még a Loki korábbi testvércsapata, a DEAC is megütközik majd a két ősi rivális ellen. Mennyi keleti háború egy szezonban! Nyugaton pedig egy Pécs-Győr nem hangzik rossz párosításnak.

Siófoki kirándulás?

Anno sok-sok évvel ezelőtt kifejezetten irányított sorsolás volt a klubok kérésére, amely arról szólt, hogy a Ferencváros és az Újpest a lehető leghamarabb játsszon Siófokon. Jó volt ez a szurkolóknak, a turizmusnak és a vendéglátásnak is. Szurkolhat tehát most mindenki mondjuk egy augusztusi siófoki kiruccanásnak, akkor még egy jó fürdéssel is össze lehetne kötni a meccset.

+5 meccs

Nem is kell jobb érv az NB II mellett, mint a fordulók száma. 33 helyett 38 meccsen buzdíthatjuk a kedvenceinket, ráadásul nem kell azon bosszankodni, hogy miért játszanak kedvenceink mondjuk kétszer idegenben a Fradi ellen, míg otthon csak egyszer.

Kiesés = Megújulás

Az ember mindig jobban bízik abban, hogy kedvenc csapata feltámad, újjászületik, reinkarnálódik egy ilyen blamát követően. Tulajdonosváltás, edzőcsere, más szellemiség - ezek mind lehetnek hozadékai a kiesésnek.

Mindent összegezve tehát aligha értene velem egyet egy klub tulajdonosa vagy játékosai abban, hogy kiesni márpedig jó, de szurkolói szemmel az NB II egy igazi kánaán az NB I-hez képest! Vagy csak ezzel próbálom nyugtatni magam?

298960
megosztom