Coppa Italia

Újabb trófeával gazdagodhat CR7 vitrinje - tipp a Napoli-Juve kupadöntőre

  • varin

Róma ad otthont az idei Olasz Kupa-döntőnek, ahol - nem túl meglepő módon - sima favorit a Juventus.

A Stadio Olimpicóban, természetesen üres lelátók előtt rendezik meg az idei Olasz Kupa fináléját, amely egy igazi háborúnak ígérkezik, hiszen a Napoli és a Juventus csapnak össze egymással. A nagy múltra visszatekintő mérkőzés Maurizio Sarri személyének köszönhetően most sem lesz kevésbé pikáns, mint a bajnoki meccsek alkalmával, ahol ráadásul igencsak megizzadt az Öreg Hölgy a Partenopei ellen.

{"headTitle":"Napoli-Juventus","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-17 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Napoli","odds":"3.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Juventus","odds":"2.03","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Merthogy augusztusban, hazai pályán csak egy 90. perces öngóllal tudott nyerni a Juve, míg a januári visszavágón a nápolyi gárda pont nélkül hagyta Sarriékat a San Paolóban. Ami az elődöntőket illeti, nehéz messzemenő következtetéseket levonni a visszavágó 90 perceiből, hiszen érezhetően "idény eleji" volt még a forma, de az is tény, hogy a Napoli underdog, a Juve pedig erőteljes favorit pozícióból ért el továbbjutást érő remit a milánói ellenfelével szemben.

Noha hétvégén elrajtol a Serie A, természetesen semmilyen pihentetés vagy rotáció nem várható, különösképpen azért, mert Gattuso a csapat szezonját menthetné meg egy sikerrel, míg Cristiano Ronaldo egy újabb olyan trófeát tehetne a vitrinbe, amely helye meg üres volt. A motiváció tehát nem kérdés egy pillanatig sem.

"Nem hiszem, hogy nagy dolgok történnek a mérkőzés előtti napokban, a fizikai állapotán egyik csapat sem tud már igazán javítani. Nagyon nehezek ezek a mérkőzések mind mentálisan, mind fizikálisan, mind taktikailag, ne is tagadjuk, hogy abnormális időket élünk.

Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a Napoli ellen, remekül játszottak az Inter ellen. Jól meg kell szerveznünk a csapatunkat és nem hiszem, hogy az a jó taktika a déliek ellen, ha befejező csatárral játszunk, sokkal inkább egy nagyobb szabadságot adó támadójátéknak szavaznék bizalmat" - mondta Sarri a taktikáról.

Ez tehát rögtön választ is ad arra, amelyet eddig is tudtunk, vagyis hogy Higuaín biztosan nem játszik, így a szokásos 4-3-3-as felállásban Douglas Costa és Dybala lehetnek CR7 partnerei. A további hiányzókat illetően a vendégeknél Pipita mellett Chiellini, míg a hazaiaknál Malcuit, Manolas és Ospina pótlását kell megoldani.

Úgy gondoljuk, hogy szinte magától értetődően kell szembemenni az elmúlt két év overes eredményeivel. Nagyon fontos lesz az, hogy ki lövi az első gólt, mert egyik csapat sincs valószínűleg még olyan állapotban, hogy vesztes állásnál egy brutális presszinggel a kapuja elé tudja szegezni az ellenfelet. Minket nem lepne meg, ha 0-0-val érne véget a rendes játékidő.

{"headTitle":"Napoli-Juventus","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-17 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2,5 gól alatt","odds":"1.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3269425] 2020-06-17 21:00:00 SSC Napoli - Juventusx;