Sportfogadás Suli

Rengeteg pénzt nyerhetsz vagy bukhatsz néhány századon - íme a matek

  • varin

Azt hiszed, csak néhány száz forintról van szó, de hosszútávon milliós különbséget okozhat.

Légy te az okosabb :)Rengeteg-rengeteg sportfogadó már az első lépésnél elbukja azt a lehetőséget, hogy hosszútávon nyerő fogadóvá váljon, az esélyt sem adja meg magának, hogy tippjeit a legjobb szorzókkal, legjobb feltételekkel fogadja meg, különböző fogadóirodáknál. Ugyan egy-egy tipp esetében néhány századnyi eltérés irrelevánsnak hathat, de ha nagyobb mintán vizsgálódunk, rájövünk, hogy

nyereséges és veszteséges fogadókat választhat el egymástól ez a néhány század.

A tézis megérthetőségének kedvéért válasszunk teljesen átlagos statisztikákat mind az átlagtétben, mind az átlagoddsban, mind pedig a találati arányban. Adott egy sportfogadó, aki minden nap megjátszik 2 tippet egy éven keresztül 10 ezer forinttal, 1.90-es szorzóval X fogadóirodánál, 1.85-ös szorzóval Y fogadóirodánál. Ahhoz, hogy a játékos kb. nullás statisztikával büszkélkedhessen, a megjátszott összesen 730 tippjéből 1.90-es szorzóval 385 tippnek kell nyernie, ebben az esetben az évet 10 ezer forintos tétek mellett +15 ezer forintban zárja.

1. példa
Átlagszorzó Nyertes tippek Profit/Veszteség
1.90 385 +15.000
1.85 385 -177.500
Tét: 10 ezer forint, Napi 2 fogadás

Ugyanakkor a játékos ugyanazokat a fogadásokat megköti a másik, alacsonyabb szorzókkal dolgozó fogadóirodánál, hiszen a különbség "csupán" 5 század. Ugyanakkora sikerességi ráta mellett a +15 ezer forint haszon helyett elbukik több, mint 177 ezer forintot. És ez csak egyetlen év eredménye, egy nem is olyan hatalmas oddskülönbség esetén.

Vizsgálódjunk kicsit magasabb különbséggel, egyáltalán nem ritka ugyanis, hogy valaki beleegyezik egytizedes differenciába is, hiszen nem számít, hogy a szorzóm 2.20 vagy pedig 2.30. Az átlagtét itt legyen szintén 10 ezer forint, míg a napi fogadásszám 3.

Ahhoz, hogy ez a projekt 2.30-as szorzóval profitábilis legyen, az 1095 fogadásból 477-nek kell nyertesnek lennie, ebben az esetben a profitunk körülbelül 20 ezer forint lesz. Ha viszont elfogadjuk a különbséget és csak 2.20-ért nyerjük meg a 477 tippet, a balance máris közel félmillió forint mínusz.

2. példa
Átlagszorzó Nyertes tippek Profit/Veszteség
2.30 477 +21.000
2.20 477 -456.000
Tét: 10 ezer forint, Napi 3 fogadás

Ez csupán a legegyszerűbb és legkézzelfoghatóbb példa volt annak érzékeltetésére, hogy néhány század vagy tized mennyit számíthat. Egy-egy fogadásnál szinte fel sem tűnik, hogy mondjuk 8000 vagy 8500 forintot nyertél, jelentéktelennek tűnik, hiszen a profit a legfontosabb. Hosszútávon viszont nagyon könnyedén elválaszthat nyereséges és veszteséges fogadót egymástól ez a néhány század.

Te ne kövesd el ezt a hibát, fogadj a Hathárom legmagasabb szorzókat kínáló partnerirodáinál és használd a Tippkalkulátort, hogy megtaláld, hol fogadhatsz a legnagyobb várható hozammal!