NB I

Paks vagy Debrecen? - melyik csapat esik ki az NB I-ből?

  • varin

Szinte biztossá vált, hogy vagy a hajdúsági vagy a tolnai együttes csatlakozik a nívós NB II-es mezőnyhöz.

A 28. fordulót követően szinte biztossá vált, hogy a 11. hely elkerüléséért a Paks és a Debrecen csap össze egymással a következő játéknapokon. Ugyan a ZTE, a Kisvárda és az Újpest is a zónán belül található, a csapatok sorsolását látva nagyon valószínű, hogy az említett két csapat utolsó fordulóbeli összecsapása dönt a Kaposvár melletti másik kiesőről.

A két csapat hátralévő mérkőzései
Paks (33) Debrecen (31)
@Zalaegerszeg Puskás Akadémia
Kaposvár @MOL Vidi
@Puskás Akadémia Diósgyőr
Diósgyőr @Mezőkövesd
@Debrecen Paks

Ami a többi együttest illeti, helyzetüket nagyban javíthatja, hogy a Kisvárda és az Újpest is játszik még a már kiesett somogyiakkal, ami azért szinte fix 3 pontnak tekinthető. A ZTE éppen a riválisok ellen biztosíthatja be a bennmaradást, márpedig a tabellát elnézve, 38-39 pont már elégnek tűnik az NB I-es tagság megőrzéséhez.

Noha mint az a fenti táblázatból is látható, a Loki háromszor, a Paks pedig kétszer játszik otthon, ráadásul az utolsó játéknapon a felek éppen a Nagyerdőben találkoznak, reálisan nézve a Lokinak az lehet a célja, hogy az utolsó körig tartsa azt a távolságot Bödééktől, amely még esélyt ad számukra a bennmaradásra.

Fotó: NSO

A Debrecen ugyanis a következő négy fordulóban a TOP5 csapatból találkozik néggyel, ahol igazán favorit egyik 90 perc alkalmával sem lesz, míg a Paks a Kaposvár elleni potenciális 3 pont mellett azért csenhet pontot Zalaegerszegről és Felcsútról is.

Ha a két együttes között nem nő a különbség a záró játéknapig, akkor egy hihetetlenül izgalmas ki-ki 90 percre van kilátás, amely életről és halálról dönt.

Oddsok a csapatok hétvégi bajnokijára
   
  1 x 2
Zalaegerszeg-Paks 2.04 3.30 3.30
Debrecen-Puskás Akadémia 2.70 3.20 2.45
298960