La Liga

Teljesen abszurd találkozóval tér vissza a spanyol csúcsfutball

  • varin

A sevillai városi derbitől mindent megszokhattunk már az elmúlt években, csak a csendet nem.

Fotó: Archív

Akárhányszor sevillai városi derbiről írok cikket, mindig a fenti képet használom, érzékeltetve, hogy mennyire óriási párosítás ez, noha sokan nem is merik egy Barca-Reallal említeni. Idén azonban Ramon Sanchez Pizjuan lelátóin se piros, se zöld színek nemigen lesznek jelen, hiszen a mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg. Az azonban vitán felül áll, hogy izgalmasabb párosítással nehezen indulhatna újra a La Liga.

{"headTitle":"Sevilla-Betis","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-11 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sevilla","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Real Betis","odds":"4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Tartsunk is rögtön egy kis elmefrissítést a csapatokról. A Sevilla együttese egyelőre a várakozásokon felül szerepel, ha kihívója nem is lehet a két sztárcsapatnak, a bronzérem elsőszámú esélyese. A Madridban megbukott Julen Lopetegui mester nagyon szép munkát végez az andalúz városban, a csapat még áll az EL-ben és a bajnokságot is egy remek, Atlético elleni remivel fejezték be. Ugyan februárban volt egy kisebb lejtmenet a csapat életében, ám a szünet jókor jött számukra.

Ami a másik oldalt illeti, az idényt meglepően nagy elánnal indították a zöldek, ám itt is február közepére kicsit elfogyott a szufla, olyannyira, hogy a Betis az utolsó 11 meccséből csak kettőt nyert meg, igaz, az utolsót éppen a Real Madrid ellen, amely egy hat meccsből álló nyeretlenségi szériát szakított meg. A csapat jelenleg 8 ponttal van a vonal felett, amely hasonlóan nyugodalmas utolsó fordulókat vetít előre, mint tavaly, amikor a Betis egy közel teljesen kiegyenlített mérleggel végzett a 10. helyen.

A mérkőzést még a Washington Post is úgy vezette fel, hogy Spanyolország legszenvedélyesebb derbijével tér vissza a spanyol foci.

A nagyobb célok tehát erre a szezonra egyértelműen a hazaiaknál vannak, akik szeretnék megtartani ezt a helyet. "Nagyon lendületesen, élesen készültünk az előttünk álló időszakra, habár igaz, hogy az utolsó napok mindannyiunk számára nehezen teltek, hiszen nem találkoztunk a családunkkal. Mindenki sokat edzett otthon, rengeteget beszéltünk az edzőinkkel is, de az is tény, hogy teljesen más otthon edzeni, mint a központban. Fontos, hogy együtt küzdjünk a célokért és nagyon koncentráljunk a következő hetekben, mert nem lesz könnyű, de az a minimum célunk, hogy megtartsuk a harmadik helyet" - nyilatkozta a csapat középhátvédje, Jules Koundé.

Talán aligha kell külön kiemelni, hogy ha sevillai derbi, akkor kemény futball és lapok. Viszont ha nem a német példából indulunk ki, akkor joggal kételkedhetünk abban, hogy nézők nélkül mennyire lesz durva és harcos ez a meccs. Világszerte százmilliók várták a spanyol topfutball visszatérését, nem lenne a legjobb reklám, ha mondjuk egy 3 pirossal tarkított "szeleteléssel" nyitnának.

Ami az El Gran Derbit illeti, persze ritka a barátságos 90 perc, hiszen ősszel 5, míg tavaly 9 és 11, két éve pedig 5 és 9 sárgát osztottak ki a sípmesterek. Idén a megtiszteltetést Antonio Mateu Lahoz kapta, akit azért ritkán kell félteni az ilyen megmérettetéstől, habár március elején például a Real Madrid-Barcelonát lehozta mindössze 4 sárgával.

Nehéz megjósolni, melyik csapat milyen formában tér vissza, ráadásul az elmúlt esztendőkben távolról sem volt olyan nyomos Sevilla-fölény a párharcban, éppen ezért mi kihagyjuk az 1x2-t. Viszont ebben a párosításban mindig benne van egy jó kis keménykedés, ezt mi is tudjuk, ám ezen a határon egyszerűen őrültség fogadni a lap overre, ahhoz túl sok a bizonytalan tényező.

{"headTitle":"Sevilla-Betis","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-11 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"8 lap alatt (Bet Builder)","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3093542] 2020-06-11 22:00:00 Sevilla - Real Betisx;