NB I

Ez lehet a forduló legoveresebb meccse

  • varin

Mindkét csapat a várakozásokon felül szerepel, ám ettől még van tétje a meccsnek.

Sok izgalmas találkozót játszanak a napokban az OTP Bank Ligában, talán a Honvéd-Vidit leszámítva egyetlen 90 percre sem mondhatjuk, hogy nincsen tétje. Érdekes mérkőzésre van kilátás így Miskolcon is, ahová a Zalaegerszeg érkezik.

{"headTitle":"Diósgyőr-Zalaegerszeg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-10 16:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Diósgyőr","odds":"2.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Zalaegerszeg","odds":"2.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}

Ha ugyanis az utolsó 8 forduló eredményeit vizsgáljuk, akkor a két sztárcsapat után a legerősebb együttesek csapnak össze. A Zalaegerszeg például az utolsó 21 begyűjthető pontból 16-ot zsebre is rakott, csupán a Vidi és a Fradi tudott kibabrálni Márton Gábor együttesével, habár a bajnok ellen még hazai páláyn is óriási szó a remi. A ZTE impozáns formájáról mindent elárul, hogy a Loki, Kaposvár, Puskás hármast úgy nullázták le, hogy közben 11 gólt is kaptak.

Azért azt be kell vallani, hogy egy hihetetlen mélységben lévő Loki, egy alulmotivált Kaposvár és egy olyan Puskás volt az ellenfél, amely ellen bőven kijutott a szerencséből Radóéknak. Megérdemelt persze a 9 pont, de ahhoz kétség sem férhet, hogy a Diósgyőr ellen nehezebb dolga lesz az újoncnak.

Egyébiránt a ZTE sorsa kizárólag a saját kezében van, tele vannak simán nyerhető meccsekkel, hiszen játszanak még a közvetlen riválisok közül a Pakssal, a Kisvárdával, az Újpesttel, valamint egy motiválatlan Honvéddal és az utolsó körben egy olyan Vidivel, amely számára addigra már biztos lesz a második hely.

Fotó: dvtk.eu

Ami a másik oldalt illeti, a két meccsen szerzett három pontot valószínűleg keserédesen bár, de aláírták volna Feczkó Tamás fiai, hiszen a Kövesd legyőzése után lehettek ugyan vérmes reményeik a Fradi ellen is, ám a kihagyott helyzetek végül a második félidőben megbosszulták magukat.

Mindazonáltal jó volt látni a DVTK offenzív, bátor támadójátékát az Üllői úton, pontosan úgy játszott ez a csapat, ahogyan ilyen helyzetben elvárható tőlük, vagyis kiszolgálva a közöséget, vesztenivaló nélkül. Talán az egész NB I-ben a miskolciak sorsolása a legkönnyebb, így egy óriási meneteléssel akár a bronzérem is meglehet nekik, ám ehhez persze a Mezőkövesd kipukkadása is kelleni fog.

Egy szalonremit ugyan örömmel aláírnának a vendégek, ám mi mégsem félünk attól, hogy érintetlenek maradnak a hálók. Egyik csapatnak sem sajátja az unalmas bekkelés, egy korai gól pedig nagy adok-kapokká változtathatja ezt a 90 percet.

{"headTitle":"Diósgyőr-Zalaegerszeg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-10 16:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2.5 gól felett","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}
[3080351] 2020-06-10 16:55:00 Diósgyőr - Zalaegerszegx;