Sportfogadás

Ha ez a 10 dolog igaz rád, biztosan vesztes fogadó vagy!

Címkék:
megosztom

Ha te is kimondtad ezeket a mondatokat valaha, hibát követtél el. Segítünk, hogy jobb sportfogadó legyél!

Az alábbiakban 10 olyan mondatot szeretnénk bemutatni, amely az amatőr sportfogadók jellemzője. Persze senki sem születhet szakértőnek vagy profinak, így valószínűleg még a magukat vérprofinak tartók is kacérkodtak már az alábbi kijelentésekkel, ám a nyerővé váláshoz elengedhetelnül szükséges, hogy bizonyos szokásokat, hibákat elhagyjunk. Ez hosszútávon a pénztárcánk egyértelmű érdeke. A cáfolatokhoz a legtöbb esetben cikket is mellékelünk, így aki szeretné megtudni, miért írjuk azt, amit, elolvashatja bővebben is a szakirodalmat.


 

Csak a nyertes tipp jó tipp, amelyik pedig veszít, az rossz tipp volt

Ez egyetlen tipp esetében sem igaz, hosszútávon pedig hatalmas butaság. Kizárólag az számít a sportfogadásban, hogy meg tudjuk verni a fogadóirodák záróoddsait. Ha sikerül az esetek többségében magasabb szorzón megfogadnod valamit, mint amekkora az utolsó elérhető odds, előnyhöz juthatsz a bukikkal szemben. Tudd utólag elemezni, mikor volt jó a tipped és mikor nem, ezt viszont nem a W vagy az L betű árulja el, hanem az oddsok.

Ajánlott irodalom
 

Aki 80-90%-ban nyertes tippet ad, az biztosan nyerő sportfogadó

Rengeteg csaló oldal azzal promózza magát, hogy a tippjeik túlnyomó része, 80-90%-a nyertes. Ez elvileg lehet igaz, elvileg elképzelhető, hogy nyerő sportfogadók, de a fogadásban semmit sem számít sem a találati arány, sem az átlagodds. Gondoljunk csak bele, 1.10-es átlagszorzóval a 85%-os sikerráta is bukó eredményt mutat, viszont 5-szörös átlagoddson a 25%-kal is remek profitot lehet elérni. A különböző statisztikai adatok csak együtt értelmezhetőek.

Ajánlott irodalom

 

Van egy erős tippem, teszek még mellé egy 1.10-es oddsnövelőt

A profi fogadók csak arra tesznek pénzt, amelyik tippben értéket találnak, emellett a szingli fogadásokra esküdnek. A fenti példa két okból is hibás, hiszen kombi fogadásra buzdít, ráadásul egy értékkel nem rendelkező tippet tesz az értékes mellé, csak azért, hogy picit többet nyerjen.

Ajánlott irodalom

 

Az 1.10-es szorzóban nem lehet érték, olyan nyerőt mindenki tud adni

Akár hiszed, akár nem, az 1.10-es oddsban megtalálni az értéket, sokkal nehezebb, mint egy 2-szeres szorzóban. Ha képes vagy realizálni, hogy még az 1.10 is magasabb a reálisnál, valóban profi sportfogadó vagy, az amatőröknek pedig hagyd meg azt a tévképzetet, hogy az 1.10-es szorzókkal bárki tud nyerni.

Ajánlott irodalom

 

Van egy jó tippem, de csak hármas kötésben fogadható, így keresek még két tippet

A fogadóirodák többségénél nem létezik olyan dolog, hogy kötéskényszer vagy minimum 3-as kötés, ezek egyszerűen ismeretlen fogalmak. Rossz döntés meghozatalába kényszerít, hiszen kombi fogadásra buzdít, ráadásul arra kényszerít, hogy találj még két jó tippet a meglévő mellé. A Hathárom partnerirodáiban nincs kötéskényszer, nem kell olyan döntést meghoznod, amely a pénztárcád ellensége.

Ajánlott irodalom

 

Én csak egy fogadóirodánál játszom, ott is jók az oddsok

Hosszútávon kimondhatatlanul sokat számít, ha minden tippet csak 2-3 századdal magasabb szorzón játszol meg, ez bőven lehet különbség a plusszos és a mínuszos sportfogadó között. Azt ajánljuk, tarts legalább 3-4 irodánál tőkét, hogy a kinézett tippedet mindig a legjobb oddson tudd megjátszani. A Hathárom partnerirodái mind más erősséggel rendelkeznek, ha az ajánlott bukikhoz fizetsz be, nagyban növelheted nyerési esélyedet.

Ajánlott irodalom

 

Aki pénzért tippet árul, az kókler és át akar verni

Nagyon sokan azt hiszik, hogy aki tippet ad el, azért teszi, mert ő nem képes nyerni a sportfogadással. Ez valójában óriási badarság, arról pedig az alábbi cikkben írtunk korábban, hogy miért is. Ha be tudod vallani magadnak, hogy nem vagy nyereséges sportfogadó és más kezébe helyezed a pénzed, akkor már megtetted az első lépést a profitábilis sportfogadás felé.

Ajánlott irodalom

 

Ha nem akarod, hogy téged is átverjenek, válaszd a nyerő tippeket, válaszd a Logibetet. Hogy miért? Itt mindent megtudhatsz a profi tippmestereket összegyűjtő oldalról!

 

Este Barca-Real lesz, teszek azért egy 20-ast a BTS-re, hogy izgulhassak valamin

Mint korábban kiemeltük, a profik csak arra tesznek pénzt, amiben értéket látnak. Elképzelhető, hogy egy Barca-Realban találják ezt meg, de csak azért fogadni valamire, mert kell izgalom az esti meccs mellé, amatőr szokás.

 

De jó, nőtt 3 tizedet a Fradi győzelme, így ugyanannyi tétre több pénzt nyerek

Az oddsváltozásnak, különösen ha több tizedről beszélünk, mindig alapos oka van. Vagy a fogadóirodák korrigálták a szorzóikat egy információ okán vagy a többi fogadó tétjei alakították a számokat. Mindent meg kell tenni, hogy ezt az okot kiderítsük, hiszen ritka, hogy nem áll semmi extra a változás mögött. Ilyenkor persze elképzelhető, hogy a fogadók túlreagálnak egy hírt és a drasztikusan megnövő szorzóban lesz az érték.

Ajánlott irodalom

 

Nem baj, hogy nem jött be a tippem, növelem a tétet, amíg nem nyerek

Ez egy kiváló taktika, ha valakinek végtelen bankrollja van, viszont a sportfogadás több íratlan szabálya ellen is vét. Egyrészt csak az értéket szabad megfogadni, másrészt nagyon ajánlott betartani a bankroll-menedzsmentet. Attól, hogy bukott egy tippem, a következő még nem biztos, hogy erősebb lesz, hiába szeretné minden fogadó minél hamarabb eltüntetni a veszteséget.

Ajánlott irodalom

megosztom