Bundesliga

Mire mennek Sallaiék a mélyrepülésben lévő Sasokkal?

  • gb1

Mélyponton a Frankfurt, amely a formája alapján jelenleg a liga legrosszabb csapata. Jön zsinórban a hatodik zakó?

Roli ismét a kezdőbe várható! Fotó: NSO

A német élvonal keddi játéknapjának egyik érdekessége a Frankfurt-Freiburg meccs, amelyen két remek képességekkel megáldott, ám nem túl jó formában lévő együttes csap össze. A Commerzbank Arena a Bundesliga egyik legjobb hangulatú stadionja, de publikum nélkül ez persze nem sokat ér Adi Hütterék számára. Az oddsok is érdekesen lettek belőve a találkozóra, hiszen az utóbbi öt bajnokiját elveszítő Frankfurtot hozták ki favoritnak, így nem is kérdés, hogy mi miben látunk fantáziát.

{"headTitle":"Eintracht Frankfurt-Freiburg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-26 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Frankfurt","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Freiburg","odds":"3.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A két hónapos szünet nagyon jókor jött a Sasoknak, de úgy tűnik nem sikerült kimászniuk a gödörből. A Gladbach és a Bayern is jól ellátta a bajukat és a nyolc bekapott gól még akkor sem magyarázható, ha nem ezek ellen az együttesek ellen várják tőlük a pontokat. A nem is olyan rég még Német Kupát nyert csapat teljesen szétesett és Hütter sem áll a helyzet magaslatán, úgy tűnik elveszítette az öltözőt, a játékosai pedig az önbizalmukat.

Ebben a szezonban már 14 alkalommal szenvedtek vereséget, ennél pedig csak négy együttes jegyez többet.

A Freiburg jelenlegi helyzete sem olyan rózsás, bár Sallaiék továbbra is jó eséllyel pályáznak az az EL-selejtezőt érő hatodik helyre és az elmúlt két szezonnál lényegesen jobban teljesítenek. A Werder elleni sokkoló vereségükön sok fogadó csúszott el, pedig ahogyan a Lipcse ellen sem, ekkor sem játszottak alárendelt szerepet. Streich fiai 63 százalékban birtokolták a labdát, 7-2 lett javukra a kaput eltaláló lövési mutató és - ahogyan Gulácsiék ellen is - egy késői góljukat elvették. 

Sallai nem nyújtott kiemelkedőt, de szerencsére egyre stabilabb helye van a csapatban. A szélső a visszatérést követő interjújában a következőket mondta. "A nézők nélküli stadiont össze sem lehet hasonlítani a korábban megszokott tömött lelátóval.

Nyilván szokni kell, hogy az első félidő lefújása után nem mehetünk egyszerre az öltözőbe, hogy nem ölelhetjük meg a gólszerzőt és hogy a cserejátékosoknak másfél méterre kell ücsörögniük egymástól, de most ilyen időszak következik.

Nem éreztem, hogy jobban elfáradtunk volna, mint a korábbi időszakban. Az elmúlt nyolc hetet becsülettel végigdolgoztuk, s úgy néz ki, erővel bírjuk majd a meccseket, de nyilván szükségünk lesz néhány bajnokira, hogy ismét csúcsformába kerüljünk." - mondta a magyar válogatott támadó.


Várható kezdők:

Frankfurt: Trapp - Toure, Abraham (c), Hinteregger, N'Dicka - Ilsanker, Rode - Gacinovic, Kamada, Kostic - Dost
Hiányzók: Paciencia 
Edző: Adi Hütter

Freiburg: Schwolow - Gulde, Lienhart, Heintz - Schmidt, Abrashi, Höfler, Günter (c) - Sallai, Petersen, Grifo
Hiányzók: Kübler 
Kérdéses: Haberer, Koch, Ravet, Waldschmidt 
Edző: Christian Streich


A párosítás első meccsét a Freiburg nyerte 1-0-ra és szerintünk ezúttal is inkább a vendégek felé dől a mérleg nyelve. Sallaiék az utóbbi hét idegenbeli meccsükből csak egy alkalommal kaptak 1+ gólt, a Frankfurt támadósora pedig nagyon életlen az utóbbi hónapokban. Az adott szorzókon inkább a ‘V’-ben rejlik az érték, amit bebiztosítva játszunk meg úgy, hogy még egy esetleges minimális Frankfurt sikernél is visszakapjuk a pénzünket.

{"headTitle":"Eintracht Frankfurt-Freiburg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-26 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Freiburg +1 (ÁH)","odds":"1.46","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3081612] 2020-05-26 20:30:00 Eintracht Frankfurt - Freiburgx;