Bundesliga

Nem is kérdés, hogy mit húzunk be a berlini derbin

  • gb1
megosztom

Ősszel az Union 1-0-ra verte a Herthát, a bosszú viszont jó eséllyel összejöhet a kék-fehéreknek.

A telt ház helyett üres lelátók lesznek az Olimpiai stadionban. Fotó: DW

Berlini derbiből volt már pár az évtizedek során, de az élvonalban mindössze másodszor csap össze a Hertha és az Union. Az odavágót a történelme során először a Bundesligába jutó Union húzta be novemberben, mégpedig elég drámai módon, hiszen a meccset eldöntő találatot Sebastian Polter a 90. percben helyezte a kapuba büntetőből.

{"headTitle":"Hertha Berlin-Union Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-22 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Hertha","odds":"2.38","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Union","odds":"3.26","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A mostani összecsapásuk is nagyon szorosnak ígérkezik és a tabellán jelenleg csupán egy pont választja el a feleket. Az előző fordulóban, amely a visszatérés utáni első tétmeccs volt,  a Hertha meglepően simán gyűrte le idegenben a Hoffeneimet, az Union pedig a Bayerntől szenvedett 2-0-s vereséget. Szégyent mondjuk nem vallott Urs Fischer csapata sem, amely eléggé megnehezítette a rekordbajnok dolgát, de végül győzött a túlerő.

A csapat mindenesetre már három meccs óta nyeretlen, de külön motivációt adhat, hogy városi riválisuk a második kör óta nem állt előttük összesítésben. Az mondjuk nem túl jó előjel, hogy idegenben 3/13 összecsapásból keveredtek ki győztesen és csak 14 gólt tudtak berámolni ellenfeleiknek. 

Tudtad? Az Union Berlin az ötödik fővárosi csapat, amely az élvonalban vitézkedik, járt ott korábban a Tasmania Berlin, Blau-Weiss Berlin és a Tennis Borussia Berlin is.

A felállás tekintetében láthatjuk, hogy Schlotterbeck eltiltás miatt nem játszhat, visszatérhet a kezdőbe viszont a házi gólkirály, a 11 találatot számláló Andersson, aki helyett Ujah kapott lehetőséget a Bayern elleni találkozón. Labbadia nem nagyon variálta túl a Hoffenheim ellen és jó érzékkel Piatek kárára a rutinos vezért, Ibisevicet tette a kezdőbe - nem lepődnénk meg, ha ez ezúttal is így történne.


Várható kezdők:

Hertha: Jarstein - Pekarik, Boyata, Torunarigha, Plattenhadt - Darida, Grujic - Lukebakio, Cunha, Mittelstädt - Ibisevic (c)
Hiányzók: Kalou (nincs a keretben), Rekik, Wolf 

Union: Gikiewicz - Friedrich, Hübner, Subotic - Trimmel (c), Gentner, Andrich, Lenz - Ingvartsen, Bülter - Andersson
Hiányzók: Becker, Gogia, Schlotterbeck (eltiltott)


A Hertha kétség kívül felszálló ágban van és szerintünk a kiszabott oddsoknál nagyobb esélye van a győzelemre. Az támadószekció ugyanakkor gyakran inkonzisztens teljesítményt nyújt és ne felejtsük azt sem, hogy az Union az utóbbi 9/10 idegenbeli meccsén betalált, így inkább egy biztonságibb tippet adunk fel, amelyben döntetlen esetén visszakapjuk a tétünket.

{"headTitle":"Hertha Berlin-Union Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-22 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Hertha +0 (ÁH)","odds":"1.73","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3081604] 2020-05-22 20:30:00 Hertha Berlin - Union Berlinx;
megosztom