Olasz foci

Mégsem lesz Serie A-folytatás júniusban?

Egyre többen ellenzik az olasz élvonal folytatását, miközben a klubok az anyagi csőd szélére kerülhetnek.

A Serie A-ban érdekelt klubok szerdán szavaztak arról, hogy - ha a kormány jóváhagyja - június 13-án folytatódna a bajnokság, amely március 9-e óta szünetel a világjárvány miatt. Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter szerint a következő napok adataitól függ, hogy mikor indulhat újra a liga, de amíg nem nyer bizonyosságot, hogy biztonságos a folytatás, addig nem engedélyezi azt.

"Mindannyian reméljük, hogy mielőbb újraindulhat a Serie A, de jelenleg még nincs bizonyosság. A fertőzési görbe lefele tart, de fokozatosan, óvatosan és felelősségteljesen kell haladnunk a rajt időpontjának kitűzése felé. Erre azért van szükség, mert 

nemcsak újraindítani akarjuk a bajnokságot, hanem be is akarjuk fejezni.

- idézi az MTI a politikust.

 

Próbáld ki te is a Logibetet, csatlakozz a nyerőkhöz!

 

>>> ÉRDEKELNEK A PROFI TIPPMESTEREK  TIPPJEI! <<<

 

Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya viszont ellenzi, hogy már júniusban újrainduljanak a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnoki küzdelmek a Serie A-ban.

Nem értem, miért nem tudunk várni, amíg a helyzet nyugodtabb lesz. Miért nem várjuk meg a júliust?

- idézte szavait a Corriere di Brescia című lap.

Az edző úgy véli, hogy a labdarúgás 90 percig segíthet elmenekülni más problémáktól, de nem hiszi, hogy a sport iránt érdeklődő embereknek most futballra van szükségük.

"Ha most lennék játékos, félnék attól, hogy pályára lépjek. Olaszországban folytatódik a koronavírus elleni küzdelem, minden nap meghalnak emberek. Úgy gondolom, hogy a labdarúgással még egy kicsit várni kell" - jelentette ki Prandelli.