Darts

Csehországba látogatunk a profitért

  • Cesc18
megosztom

A 18 éves cseh tehetség, Adam Gawlas könnyedén lépheti le rutinosabb honfitársát.

>>Kitöltöm a szelvényt!<<

A Home Tour árnyékában javában zajlanak a küzdelmek cseh Premier League-ben, amit szomszédaink jótékonysági célok érdekében indítottak útjára még április 7-én. Ebben a sorozatban 10 cseh játékos harcol egymással és a lebonyolítása hasonlít a PDC-ből jól ismert Premier League lebonyolításához. 

Már az alapszakasz második felénél járnak, tehát a mezőny létszáma már csak négy fő. A maival együtt három forduló van még hátra, utána a négy legtöbb pontot gyűjtött játékos a rájátszásban döntheti el, hogy ki a legjobb. 

Jelenleg a tabella élén a legismertebb cseh játékos, Adam Gawlas áll. A 18 éves tehetség a fiatal kora ellenére már kipróbálhatta magát a PDC legnagyobb színpadain. Gawlas ugyanis az előző évben a juniorok és az ifjúsági játékosok világbajnokságán is döntőbe tudta verekedni magát. Egyértelműen a jövő egyik legnagyobb ígérete, aki akár a profik között is meghatározó játékossá nőheti ki magát. 

Gawlas a cseh Premier League alatt eddig a 13 meccséből 9-et megnyert és a kitűnő, +23-as legarányának köszönhetően áll az első helyen. Különösen jól ment neki a játék az elmúlt három fordulóban, hiszen masszív 80 feletti átlagokkal három győzelmet is jegyzett. 

Szerdán este az a Michal Smejda lesz az ellenfele, aki ugyancsak nem talált legyőzőre az elmúlt három fordulóban. Smejda eredménysora ugyanakkor csalóka, hiszen nem az élmezőnybe tartozó játékosokat tudta legyűrni. Egy pontra van a rájátszást érő negyedik helytől, de a hátralévő fordulókban csak olyan játékosokkal találkozik majd, akik a vonal felett tanyáznak. 

Smejda rutinos játékos, de annyira nem képvisel komoly játékerőt, hogy a profik között is láthassuk. Próbálkozott Tour kártyát szerezni, de nem sok sikerrel járt. 

Mire fogadjunk?

Gawlas minden tekintetben jobb számokat hoz, mint Smejda. Erősebben dobja a tömeget és a kiszállókat is, innentől pedig nem lehet kérdés, hogy ki felé billen a mérleg nyelve. 

Smejda önbizalma rendben lehet a három győzelme után, viszont ezeket 70-75-ös átlagokkal aratta. Ez persze nem rossz szint, de Gawlas ennél már előrébb tart és képes belenyalni a 90-es átlagokba is. 

Az alapszakaszban az első meccsükön 6-2-re nyert a fiatalabb cseh és úgy gondoljuk, hogy minimum három leg különbség most is lesz köztük. Egyébként itt már 7 nyert legig tartanak a küzdelmek, tehát egy brékkel, egy 7-4-es eredmény is elegendő, hogy zöldüljön a -2.5-ös hendikep. 

{"headTitle":"Cseh Premier League Darts 2020","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-20 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Adam Gawlas - Michal Smejda: Gawlas -2.5","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

 

megosztom