Bundesliga

Nézőkkel talán kontráznánk a Bayernt, de így?

  • gb1

A szezon egyik meglepetéscsapata, az Union a középmezőnyben várja a folytatást, de a Bayern túl nagy falatnak ígérkezik.

Vajon ott folytatja, ahol abbahagyta? Fotó: Archív

Szerencsére a liga felelősei úgy osztották el a fordulót, hogy a vasárnap esti ezúttal nem a zárómeccse a körnek, így holnapra is marad fogadni/néznivaló. A Bayern mindenesetre ujjgyakorlatra készül a történelme során először az élvonalban vitézkedő Union Berlin ellen, amelynek különösen fontos lenne, hogy telt ház előtt lépjen pályára.

{"headTitle":"Union Berlin-Bayern München","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-17 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Union","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"7.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Bayern","odds":"1.21","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Erre persze mint tudjuk nincs lehetőség, pedig a csapat messze földön híres lojális és elvetemült szurkolóiról, akik többek közt saját költségből építették fel a most is használatos stadiont. A szezon folyamán már olyan skalpokat gyűjtött be Urs Fischer legénysége, mint a Borussia Dortmund, vagy a Gladbach, de a Sasokat is elejtették. Ezúttal minden erejükre és Fortuna kezére is szükségük lesz, de erőt gyűjthetnek az odavágóból is, amelyen csak 2-1-re maradtak alul.

A várható felállás tekintetében láthatjuk, hogy ékként kezdhet a csapat legmeghatározóbb tagja, a 11 gólnál járó Sebastian Andersson, Trimmel pedig visszatérhet eltiltásából. Fontosabb kihagyó csak Friedrich lesz, akinek a helyére Hübnert rakhatja a svájci mester. A Bajoroknál a szezon végén szinte biztosan távozó Coutinho, a frissen lesérült Tolisso és az egyre jobb állapotban lévő Süle kénytelen kiülni a találkozót. 


Várható kezdők:

Union: Gikiewicz - Hübner, Schlotterbeck, Subotic - Trimmel (c), Gentner, Andrich, Lenz - Ingvartsen, Bülter - Andersson
Hiányzók: Becker, Friedrich, Gogia, Malli 
 

Bayern: Neuer (c) - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Thiago - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski
Hiányzók: Coutinho, Süle, Tolisso, Martinez (kérdéses)


A Bayern pazar formában volt a kényszerszünet előtt, de mégsem mondhatjuk, hogy rosszul jött nekik a pauza. A 25 gólnál járó Lewandowski ugyanis kisebb operáción esett át és immár bevetésre készen várja a folytatást. Ez különösen fontos lehet, hiszen nem kényelmesedhet el a rekordbajnok, ugyanis a BVB és a Lipcse is ott lohol a nyakukban.

Az Union az utóbbi 8 hazai meccséből csak 2 alkalommal kapott ki, de ahogyan korábban is írtuk, a 12. ember, azaz a közönség nélkül nem sok esélyt látunk a meglepetésre. Persze valószínűleg publikummal teli pódiummal is kikapnának, hiszen a Bayern 15 tétmeccses veretlen szériában érkezik és példának okáért a Chelsea-t is 3-0-ra oktatta Londonban.

Mindezek ellenére a kiszabott szorzók nem szimpatikusak, hiszen a meccshiány nem tudjuk milyen hatással lesz a felekre. Amin megakadt a szemünk, az a majdnem 2,20-ért kínált BTS, márpedig azt többször láttuk az idényben, hogy a Bayern védelem sebezhető is tud lenni, az Union pedig foggal-körömmel megy majd a becsületéért.

{"headTitle":"Union Berlin-Bayern München","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-17 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"2.18","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3081599] 2020-05-17 18:00:00 Union Berlin - Bayern Münchenx;