Darts

Van Gerwen beszólt Taylornak - mi lesz ebből?

  • Cesc18
megosztom

Peter Wright lesz a következő világelső, Michael van Gerwent letaszítva a trónról. Taylor ezen kijelentése nem tetszett a hollandnak.

A PDC világranglistájának élén a holland 1 millió 675 ezer angol fonttal áll, míg a regnáló világbajnok skót 965 ezer fonttal követi a második helyen. A dobogóra még Gerwyn Price fér fel a maga 830 ezer fontjával. Van Gerwen előnye tehát továbbra is tetemes, de az 59 éves legenda szerint Wright képes lesz eltüntetni azt a 710 ezer fontnyi különbséget.

Peter Wright, ő lesz az a dartsos, aki letaszítja a trónról Van Gerwent és Gerwyn Price ott liheg majd a nyakába. A jó öreg Gezzy, akit vagy szeret vagy utál az ember, én személy szerint csipázom. Szeretem nézni, tény, hogy időnként kicsit túltolja, de megvan a játéka és kemény munkával a legjobb lehet. 

- nyilatkozta Taylor a mirrornak.

Van Gerwen nem hagyta szó nélkül a 16-szoros világbajnok kijelentését, a Bureau Sportnak adott nyilatkozatában a következőket mondta:

"Taylor mindig is ilyen állításokat tett, de mindig korrekt voltam vele. Én vagyok az egyetlen, aki hosszútávon komoly kihívások elé tudta állítani, amihez ő nem volt hozzászokva és ezt nem képes megemészteni."

Egyre több rekordját adom át a múltnak és az emberek egy kicsit kezdik elfelejteni, ami meglehetősen nehéz lehet a számára. Azért tesz ilyen kijelentéseket, hogy reflektorfényben maradjon. 

Kicsit erős reakció volt ez a holland részéről, de úgy tűnik, hogy ebben a karantén időszakban ő sem olyan türelmes már. Ami pedig a rekordokat illeti, a legfontosabbtól, a 16 vb-címtől még igen messze jár és valószínűleg attól nem kell tartani, hogy Taylort valaha is elfelejtik az emberek. Ettől függetlenül, az tény, hogy éveken át képes volt felvenni a kesztyűt a stoke-on-trentivel, aminek mi, dartsrajongók örültünk a legjobban. 

Az "öregnek" egyébként volt még egy érdekes kijelentése, miszerint Gary Andersonnak kifejezetten jól jött ez a kényszerpihenő és újjászületett dartsosként, feltöltődve térhet majd vissza az éles tornákra. Reméljük igaza lesz Taylornak, mert egy világbajnoki formában dobó Garyre nagy szüksége van a mezőnynek. 

Ha pedig már világbajnokság, jelenleg így néz ki az erősorrend a   -nél. 

 

megosztom