5 perc SF

Így kereshetsz szinte kockázat nélkül biztos pénzt a sportfogadással - napi lecke

megosztom

A surebet és az ollózás azt a célt szolgálják, hogy kockázat nélkül tudj pénzt nyerni. Mutatjuk, hogy működik!

Mit tanultunk eddig?

Aki velünk tartott idáig és szorgalmasan végigtanulta korábbi leckéinket, az mostanra már viszonylag átfogó ismeretekkel rendelkezik a sportfogadás alapjairól. Korábbi cikkeinkben átvettünk minden lényeges témakört: megtanultuk, hogyan vágjunk bele a sportfogadásba, hogyan menedzseljünk a fogadó tőkénket, hogyan válasszunk magunknak fogadóirodát és hogyan gondolkozzunk a tippek kiválasztásánál. 

Mostanra megtanultuk a leggyakoribb fogadási típusokat, tisztában vagyunk azzal, hogyan működik egy fogadóiroda és megértettük a hosszú táv megkerülhetetlen jelentését is. 

Legutóbbi leckénkben egy rendkívül népszerű témakört, a sportfogadás stratégiákat érintettük, ezúttal pedig egy különleges taktikát, a surebetelést, illetve az ollózást ismerhetjük meg bővebben.

A képre kattintva leckesorozatunk összes anyagát megtalálod!

Mi az a surebet?

A surebet a profi sportfogadók egyik legnagyobb barátja, a fogadóirodák egyik ellensége. A lényege az, hogy egy esemény összes kimenetelét arányosan megfogadva a végén biztos, hogy több pénzed marad, mint amennyit feltettél. Itt persze nem kell hatalmas profitra számítani, nem beszélhetünk arról, hogy a feltett tétünk másfél-kétszeresét megszerezhetjük egy tippel, ám mivel teljesen rizikómentes fogadásokról beszélünk, a néhány százaléknyi biztos pénz is nagyon jól tud esni. A leggyakoribb alkalmazási lehetősége a kétkimeneteles piacok adódik, - például egy alatt/felett vagy ázsiai hendikepes piac - minél kevesebb ugyanis a lehetséges kimenetel, annál kevesebb hasznot vesz le a fogadóiroda és annál nagyobb az esélye, hogy surebetet találunk.

Mutatunk is rögtön egy példát a surebetre. Néhány nappal ezelőtt írtuk meg, hogy több dartsmeccsen is teljesen eltérő szorzókat kínálnak a fogadóirodák ugyanarra a kimenetelre. Ez történhet azért, mert a fogadók nagy része a kisebb limittel dolgozó irodában pakolja a biztosabb kimenetelt, de akár azért is, mert az oddsmesterek nem reagálnak olyan gyorsan bizonyos dolgokra.

A surebeteléshez elengedhetetlenül szükséges, hogy minél több fogadóirodánál legyen számlád.

A cikkben szereplő dartsmeccs esetében 2,3%-os surebetet találtunk, ami azt jelenti, hogy úgy teszünk fel pénzt egy 1.023-as szorzóra, hogy az 100%, hogy nyertes lesz. Ez első hallásra nem tűnik nagy dolognak, hiszen 1.02-es tutit bárki tud találni, az viszont gigantikus különbség, hogy az egyik 100%, hogy nyer, a másik pedig nem.

Azért nem minden arany, ami fénylik

Ez így rendkívül egyszerűen hangzik, papíron az arbitrázs fogadásokkal csak nyerni lehet, ám a gyakorlatban azért nem ennyire könnyű az ilyen stílusú sportfogadás. Felsorolunk néhány olyan tényezőt, amellyel nem árt vigyázni:

 

 • A fogadóirodák eltérő szabályokat alkalmazhatnak a félbeszakadt mérkőzése, visszalépő teniszezők, satöbbi kapcsán. Könnyen olyan helyzetben találhatjuk magunkat, hogy nem surebetről beszélünk, csak egy nyertes vagy vesztes tippről, amelyre sok pénzt tettünk.
   
 • A bukmékerek különböző limitjei miatt kérdéses lehet, hogy mennyi pénzzel is tudjuk megvalósítani a surebetet. Ha nagyon kicsi limittel dolgozó irodáknál próbálunk biztos pénzt szerezni, akkor a reális hasznunk rendkívül alacsony lesz. Ha viszont ázsiai típusú irodáknál tudunk fogadni, gondolkozhatunk nagyban.
   
 • A fogadóirodák sem hülyék, ráadásul kapcsolatban is állhatnak egymással. Ha rájönnek, hogy a surebetre alkalmas fogadásokat bombázod folyamatosan, könnyedén korlátozhatnak, kitilthatnak.
   
 • A profitodat csökkentheti, ha például a surebetelések közepette az egyik irodánál túl sokat nyersz, a másiknál túl sokat veszítesz. Ekkor át kell csoportosítanod a pénzed egy részét A-ból B-be, ami a különböző költségek miatt kiadással is járhat.
   

Mint tehát az látható, a surebet egy nagyon jó és kifizetődő taktika lehet, de nem csak hatalmas tőkét, de sok-sok megbízható, magas limites fogadóirodát és végtelen türelmet igényel. Ha viszont elfogadod, hogy sok pénzt kell feltenned olykor 1-2%-os haszonért, amely út azért tartogat buktatókat, akkor kellemes és profitábilis időtöltés lehet a surebetelés.

 

Mi az az ollózás?

Ollózásnak nevezzük azt a fogadási stratégiát, amikor két ellentétes kimenetel megfogadásával próbáljuk kihasználni a fogadóirodák piacainak eltérését. Leggyakoribb mód az alkalmazására az alatt/felett típusú fogadások, ahol az egyik fogadásunkkal valamilyen egység alá, a másikkal pedig felé fogadunk.

Konkrét példának egy NFL-mérkőzést hozunk, ahol egy játékos elkapott yardjaira teszünk pénzt. Az egyik bukméker a játékos elkapott yardjaira 50.5-ös határt állít be, míg a másik 65.5-öt. Az odds legyen a példa kedvéért mindkét esetben pontosan 1.90.

Az ollózás lényege az, hogy minimális kockáztatással a dupla nyereményért fogadunk, amely valószínűbb, hogy nem következik be ugyan, de kis tét mellett nagy nyeremény ütheti a markunkat, ha a játékos éppen 51 és 65 yard között végez. Ha például összesen 100€-t kockáztatunk, az azt jelenti, hogy 50-50€-t teszünk mindkét fogadásra, és amennyiben az ollón kívül esik a végeredmény, akkor is biztosan marad 95€-nk, míg ha az ollón belül maradunk, akkor 95+95€ üti a markunkat, vagyis 5€ kockáztatása mellett nyerhetünk tisztán 90€-t.

A gyakorlatban azért ennél kedvezőtlenebb ollókat kapunk majd, ha az egyik irodánál 51.5 a határ egy ilyenre 1.90-es oddsért, akkor a másiknál az under 65.5 biztosan nem lesz 1.90 körüli.

Az ollózással tehát a fogadóirodák kínálatai közötti eltérést használhatjuk ki, leghatékonyabban pedig azoknál az eseményeknél, sportágaknál megvalósítható, ahol sok pont/gól/egység esik, itt ugyanis nagyobb az esély a szignifikáns eltérésre.

>>Érdekelnek a sportfogadó leckék? Kattins és olvass még többet!<<!

<<!

Ha tetszett az oktatóanyagunk, támogass minket, hogy további ingyenes tartalmakkal láthassunk el!

 

Donation
megosztom