Nemzetközi foci

Felébredhet Európa, május végén futballorgián találjuk magunkat

Nagyon úgy tűnik, hogy három hét múlva már bajnoki meccsek tucatjai közül tudunk majd válogatni!

Jelenlegi ismeretek alapján kijelenthetjük, hogy május utolsó hétvégéjén beköszönt Európába a futballtavasz. Ugyan még messze leszünk attól a meccsdömpingtől, amit békeidőkben egy átlagos hétvégén megszokhattunk, de a közel kéthónapos böjtölés után ami a hónap utolsó napjainkra ránk vár, az már felér egy futballorgiával.

Partneroldalunkon a héten még mindig 50%-os kedvezménnyel fizethetsz elő a tippmesterekre

Az már biztos, hogy az előttünk álló hétvégén a német Bundesliga és Bundesliga II. küzdelmei folytatódnak, ezzel pedig az öt nagy európai topliga közül végre elindul az egyik. Azt is tudjuk, hogy a magyar klubfoci is feltámad, hiszen május 23-én a kupaelődöntőkkel valamint a Fradi-Loki bajnokival idehaza is elstartolnak a sorozatok.

Május 27-28-tól pedig egyszerre több európai fociliga is beröffenhet, így például a kelet-közép európai ligák közül a cseh, a lengyel és a szerb bajnokság is. A skandináv ligák közül elsőként a dán Superliga startol el, majd rá egy héttel később a svéd Allsvenskan is követi a sorban. Május végén már meccseket rendeznek Izraelben és a tervek szerint Portugáliában is.


Bajnokságok, amelyek májusban folytatódnak:

  • Dán SuperLiga
  • Cseh 1. Liga
  • Szerb Prva Liga
  • Portugál Primera Liga
  • Lengyel Esktraklasa
  • Izraeli Ligat ha' Al
  • Horvát 1HNL (június 6.)
  • Svéd Allsvenskan (június 7.)

 

Júniusban már tényleg kapkodjuk a fejünket

Bár hivatalos dátumok még nincsenek, a kiszivárgott hírek szerint június elején folytatódhat a spanyol, az olasz, az osztrák és akár a svájci bajnokság is. Az angol Premier League sorsa egyelőre kérdéses, hiszen bár a brit parlament június 1-től engedélyezi a sportesemények megrendezését, a PL-klubok egyelőre még tárgyalnak a folytatás lehetőségéről, angol sajtóhírek szerint a csapatok nagy része megváltoztatta álláspontját és a játékosok nyomására már nem akarja folytatni a bajnokságot.

Szokatlan jelenség lehet, hogy az egyébként a klubfutball szempontjából többnyire a leglaposabb hónapnak számító júniusban százával rendeznek majd bajnoki és kupamérkőzéseket szerte a kontinensen.

Mire figyeljünk fogadóként?

A hamarosan bekövetkező újraindulást már mindenki nagyon várja, de fogadóként azért kihívás elé is állíthat minket. Az elmúlt hetekben a kínálat szűkössége miatt volt idő arra, hogy egy-egy csapatot vagy bajnokságot alaposan feltérképezzünk és megismerjünk, most viszont hirtelen "ránkszakadhat" egy csomó mérkőzés.

Mindenképpen ajánlatos felkészíteni magunkat a következő időszakra. Ha az elmúlt hetekben - akárcsak kényszerből is - de vettük a fáradtságot arra, hogy jobban utánanézzünk a korábban alig ismert csapatoknak, akkor ezt a tevékenységet ne spóroljuk le most sem.

Nézzünk utána, hogyan sikerült a csapatoknak a felkészülés, felépültek-e a sérült játékosok - esetleg lettek-e újak - milyen volt a szünet előtti forma, mik voltak a szezon előtti célkitűzések és így tovább. Az is fontos tényező lesz, hogy a bajnokságokat erőltetett tempóban, a legtöbb helyen szerda-szombat ritmusban fogják folytatni, vagyis azon csapatok előnybe kerülhetnek, ahol a keret vastagabb.

Ne feledjük el, hogy nézők sehol nem lesznek, az üres lelátók előtt a hazai pálya fórja így nem számít majd olyan sokat, mint általában. Ez főleg azoknál a csapatoknál lesz érvényes, akik mérhető és tényező hazai átlagnézőszámmal rendelkeznek.

Ajánlatos óvatosan bánni a tétjeinkkel is, tartsuk be a bankroll-menedzsment szabályait, csak azért mert most van miből válogatni, még ne akarjuk 1-2 hét alatt megváltani a világot!

 

Ez az időszak fogadóként kifejezetten izgalmas lehet, hiszen a hosszú leállás miatt kvázi egy új szezonkezdetnek leszünk a szemtanúi, ezekben az időszakokban pedig a fogadóirodák még az átlagosnál sebezhetőbbek!