MMA

Nem cifrázzuk, dupláznánk az UFC 249-en

megosztom

A gála főmeccsén Tony Ferguson és Justin Gaethje néz majd farkasszemet, a bunyó pedig idő előtt véget érhet.

Pompás hétvége elé nézünk, hiszen tovább bővül az élő sportok arzenálja. Ugyan az UFC 249-et (is) publikum nélkül rendezik, ez azonban a harc minőségéből természetesen nem von le semmit. A küzdelem szombaton éjjel indul, a főmeccs pedig várhatóan vasárnap hajnal hat óra körül lesz terítéken, lássuk hát, mire számíthatunk.

A 2020-as év talán legjobban várt harca áprilisban elmaradt, melyen eredetileg a könnyűsúly veretlen világbajnoka, Khabib Nurmagomedov (28-0) és az "Őrült" becenévre hallgató Tony Ferguson csapott volna össze egymással. Utóbbinak be kell érnie azzal a Justin Gaethje-jel, akit jelenleg a 4. helyre rangsorolnak a súlycsoportban, de most eljött számára az áttörést hozó összecsapás, amelyen átmenetileg a világbajnoki övet is megszerezheti.

Ez persze nem lesz könnyű, hiszen a 25-3-as mérleggel álló “Őrült” 12 meccses győzelmi szériában van és 2012 óta nem kapott ki. A 36 éves bunyós utóbbi 6/8 meccse nem ment végig - 2019-ben Donald Cerronét TKO-val intézte el, egy évvel korábban Anthony Pettis feladta a harcot. Ferguson korábban is birtokolta már az ideiglenes világbajnoki címet és nem véletlenül az UFC egyik legérdekesebb alakja. Legjobb tulajdonsága, hogy szinte képtelen elfáradni, továbbá igen komoly támadási repertoárral bír.

A Khabib helyét átvevő Gaethjét sem kell félteni, hiszen a World Series of Fighting bajnoka volt, mielőtt az UFC-hez átjött volna. A 31 éves bunyóst ütőereje emeli ki a többiek közül, ezt pedig mi sem mutat jobban, mint hogy karrierjének 21 MMA-győzelméből 18-at kiütéssel nyert meg.

Mint azt láthattuk, egyik harcos előző összecsapásaira sem volt jellemző az, hogy döntésig menjenek, erre pedig ezúttal sincs sok esély, hiszen az     mindössze 1.25-öt fizet a 4.5 alatti menetszámra. A KO, TKO vagy DQ piac, elég tetszetős az előzményeket tekintve, de mi inkább ezt bebiztosítva fogadunk. Ferguson jobb erőnlétben van, tapasztaltabb és fontosabb neki a siker - arra teszünk, hogy idő előtt nyer, ebbe pedig beletartozik a feladás és diszkvalifikáció is.

{"headTitle":"Ferguson-Gathje","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-10 06:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ferguson a célnál nyer - A vége előtti győzelem kiütéssel, technikai KO-val, diszkvalifikációval, feladással, vagy a küzdelem leállításának bármely más formájával elért győzelmet jelent.","odds":"1.96","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

>>>REGISZTRÁLOK AZ UNIBETRE ÉS KÉREM A 20.000 HUF KEZDŐ BÓNUSZT ÉS A 3.000 HUF EXKLUZÍV INGYENES FOGADÁST!<<<

megosztom