Érdekesség

Öt példa, hogy mekkora szerencsejáték-függő volt Jordan

  • idontstop1
megosztom

Minden idők egyik legjobb kosárlabdázója nem csak a parketten élte ki végtelen nyerési vágyát.

Két ikon egymás közt. Fotó: Washington Post

Nem lehet vitatkozni azzal az állítással, hogy Michael Jordan minden idők egyik legjobb és talán legnagyobb hatású kosárlabdázója. A Netflixen futó 'The Last Dance' című sorozatban most közelebbről is megismerhetjük a Chicago Bulls legendás 23-asát, aki 6 bajnoki címet szerzett a csapattal, 5 alkalommal választották az NBA legértékesebb játékosának és 14-szer szerepelt az All Star-válogatottban - a címeit napestig sorolhatnánk.

MJ végtelen győzelmi vágya gyerekkorából ered, ugyanis bátyja rendszeresen elpáholta kosárlabdában, ez pedig nem hagyta nyugodni az ifjoncot. A sport függőjévé vált és az egész életét feltette rá, hogy azzá váljon, ami. Igen ám, de sokan nem tudják, hogy Jordan legalább annyira szeretett fogadásokat nyerni, mint kosármeccseket. A mérkőzések előtt, után a kaszinóban, a golfpályán, vagy a repülőn egy kártyaparti keretében - mindegy volt, csak akció legyen...Lássunk hát pár őrült példát "His Airness" legendás történeteiből.

 

Kő-papír-olló / vízivóverseny

Ennél talán semmi nem támasztja jobban alá a korábbi állításokat. MJ-nek szinte mindegy volt, hogy mi a fogadás tárgya - egyes belső informátorok alapján csapattársaival nem kevesebb, mint 100.000 dolláros tétben kő-papír-ollózott. Amikor társainak nem volt kedve ilyen mélyen zsebbe nyúlni, akkor megelégedett egy kis spontán víz ivóversennyel, amire azonban szintén 1000 dolláros nyereményt szabott ki. Ha ez nem tankönyvi példája a szerencsejáték függőségnek, akkor mi?

 

Golf-fogadások

Jordan golfsztorijaiból külön könyvet lehetne írni, nem véletlen, hogy ezt meg is tette egy bizonyos Richard Esquinas, akinek MJ pont egymillió dollárral is tartozott a fogadásokból. Charles Barkley-val is hatalmas rivalizálást folytatott a gyepen - Barkley elmondása alapján egy alkalommal egyetlen lyukra 300.000 dollárban fogadott vele Jordan.

 


>>>REGISZTRÁLOK A BET365-RE A H3WIN BÓNUSZKÓDDAL ÉS KÉREM A MAX 15.000 HUF FOGADÁSI KREDITET!<<<


 

A 92-es barcelonai aranymeccs

A mindenki által ismert Dream Team, köztük - MJ, Magic Johnson, Barkely, Pippen - annyira rákattantak a pókerre, hogy szinte az egész olimpia alatt hajnalig játszottak. A horvátok elleni döntő előtt egybehangzó állítások alapján a csapat sztárjai maximum egy órát aludtak emiatt, de ennek ellenére simán (117-85) legyalulták déli szomszédainkat.

 

A táska-sztori

Az olimpiáról hazatérve Jordant továbbra is fűtötte a győzelmi és fogadási vágy. A reptéren, amikor várták a bőröndöket, egyik csapattársával 900 dollárban fogadott, hogy az ő táskája lesz az első, amely kijön a futószalagon. Mivel legalább 40-en voltak, így akár a kukába is dobhatta volna a pénzt, vagy mégsem? Végül ugyanis az ő bőröndje jött ki elsőként és behúzta a fogadást - évekkel később azonban bevallotta, hogy megkent egy reptéri dolgozót, hogy biztosan az övé jöjjön ki legelöl.

 

A visszavonulás

MJ 1993-ban sokkolta világot, hiszen zsinórban három bajnoki címet követően hirtelen visszavonult. Ugyan a mai napi nem bizonyított, de sokan tényként kezelik, hogy ez az NBA-t 30 éven át irányító, idén januárban elhunyt David Stern nyomására tette. Stern ugyanis tudomást szerzett Jordan szenvedélybetegségéről és a nagyközönség tudta nélkül nyomozást indított az ügyben. A pletykák szerint végül azért presszionálta Jordant az átmeneti visszavonulásra, mert amúgy is hosszú időre el kellett volna tiltani, ez pedig lerombolta volna renoméját és nem utolsó sorban hatalmas bevétel kiesést eredményezett volna a ligának és a Nike márkának is.

 

megosztom