Szerencsejáték-ipar

Újabb brutális rekordot dönthet meg ez a sportág

  • varin

2020 több okból is áttörést jelenthet az e-sport számára - vélik az elemzők és mondják a számok.

Mondani sem kell talán már, hogy a jelenlegi helyzet legnagyobb nyertes sportága egyértelműen az e-sport. Ugyan több nagyobb viadalt elhalasztottak, így például azok a tornák nem kerültek megrendezésre, ahol a játékosok fizikailag is egy térben tartózkodnak, azonban a legtöbb játékot és meccset a játékosok otthonukból játszották eddig is, így ezeket zavartalanul folytathatják. Az e-sport pedig virágzik, óriási rekordot megcélozva a 2020-as esztendőre.

Ugyanis a 2CV jelentése és becslése szerint a fogadóirodák 2020-as bevétele körülbelül 14 milliárd dollár lesz ebben az esztendőben, ami az e-sportos fogadásokat illeti. Összehasonlítva a tavalyi esztendővel, ez pontosan duplázódásnak felel meg, mutatva, hogy a szektor tényleg óriási szárnyalásnak indult.

1000 megkérdezett angol fogadóból 59% azt válaszolta, hogy kevesebbet költ a járvány alatt sportfogadásra, de 32% azt is mondta, hogy alternatív fogadási lehetőségek után kutatott, 36% pedig fogadott e-sportra az elmúlt három hónapban.

A kutatás arról is beszámolt, hogy az e-sport jelenlegi, körülbelül 454 milliós nézőtábora 2022-re elérheti a 650 milliót is.

"A koronavírus-járvány a legtöbb tradicionális sportágat igencsak károsan érinti, de az e-sport számára egy hatalmas lehetőség. A rövidtávú növekedés valószínűleg azokból a játékokból származik, amelyeknek van valami köze a sporthoz, például FIFA vagy egyéb virtuális sportok. Hosszabb távon viszont a fogadók egyre edzettebbek, elfogadóbbak és tanultabbak lesznek az e-sportok irányában és akkor még tovább bővülhet a népszerűsége" - vélekedett Martin Bradley, a kutató cég embere.

 

Érdekelnek az e-sportok? A Hathármon - tartva a lépést a jelenlegi helyzettel - a következő hetekben számtalan cikket olvashattok majd a témában. Lesznek oktatóanyagok, elemzések és tippek is, ebben az írásunkban pedig azt tudhatod meg, hogyan is működnek a CS:GO-s fogadások.

 

Hol fogadjak e-sportra?

Egyre több fogadóiroda egyre több piaccal és fogadási lehetőséggel rukkol elő erre a sportágra is, így folyamatosan tágulnak a fogadók lehetőségei. Mi a leginkább a  -et  ajánljuk az e-sportosoknak, a bukméker kínálata és szorzói ugyanis a piacon elérhető legjobbak ebben a kategóriában.

A    -en az állandó promóciók mellett akár 200€-s első befizetési bónusz is elérhető.

cbet
Gamblinginsider