Sportfogadás

20 éve nyerték meg minden idők egyik legnagyobb nyereményét

Minden fogadó a nagy nyereményről álmodozik, mostani gyűjtésünkben olyanokról lesz szó, aki számára az álom valósággá vált.

Illusztráció

0.0000006 százalékos nyerési esély? Ide vele!  

2000-ben az angliai Staffordshire-ben egy bizonyos Mick Gibbs egyik nap úgy gondolta, hogy itt az ideje játékba küldeni egy combos hosszú távú kombit. A 15 eseményt tartalmazó szelvényén főleg angol és nemzetközi futball-bajnokságok, egy kis krikett és egy kis rögbi is szerepelt. A szelvényét 30 pennyért küldte játékba, esélye pedig 1 az 1,6 millióhoz volt. 

Csodák csodájára azonban 2001 májusára a szelvényéről már csak a BL-győztes hiányzott, ám végül a Bayern München egy maratoni büntetőpárbaj után legyűrte a Valenciát  és megnyerte a sorozatot - Gibbs legnagyobb örömére.

Az angol úriember ezzel több, mint 500 ezer angol fontot vághatott zsebre, ami mai árfolyamon sem akármi, de 20 évvel ezelőtt aztán végképp egy vagyonnak számított. Ráadásul nem ez volt az első brutális kapása: az első nagy nyereményét 1999-ben jegyezte, amikor helyesen jósolta meg nyolc labdarúgó-mérkőzés eredményét és 2.5 fontból 157 ezer fontot keresett. 

Ó Leicester City, te drága! 

Az egy eseménnyel fogott legnagyobb szorzók terén természetesen a Leicester City 2016-os bajnoki címéé a vezető pozíció. Claudio Ranieri együttese teljesen esélytelenül vágott neki a Premier League szezonjának, nemhogy a bajnoki cím, de még egy Európa Liga-indulás sem igazán jöhetett szóba a Rókáknál a szezont megelőzően. A többi viszont már történelem...

A Leicester City végül megnyerte az angol bajnokságot, amire a szigetországi bukik 5001-es szeres szorzót kínáltak. Annak idején oldalunk is beszámolt az elképesztő nyereményekről, amelyekhez ez a meglepetéseredmény segített néhány szerencsés játékost. Ismert történet azé a névtelen fogadóé is, aki 50 fontért rakta meg szezon előtt a Leicester bajnoki címét, ám márciusban kiszállt a fogadásból és kikérte az iroda által felkínált 72 ezer fontos nyereményt. Ha picit türelmesebb és jobban bízik Vardyban, akkor negyedmillió fontot is zsebre vághatott volna. 

Szintén nagyot ment az angol bulvársajtóban Leigh Herbert esete. A leicesteri fogadó 5 fontot tett fel a Leicester aranyérmére, de ide előtt kérte ő is a pénzét, így végül foghatta a fejét, mert mintegy 20 ezer fonttal rövidítette meg a saját tárcáját. 

 

Neked mekkora életed legnagyobb nyereménye?