Sportfogadás

Ez lehetne minden idők legtöbbet fogadott eseménye - kihagyott ziccer a bukiktól

  • varin

Becslések szerint ez a fogadási piac Amerikában 10-15-ször annyi pénzt hozhatna, mint egy Super Bowl.

Nincs fontosabb és nagyobb sportesemény Amerikában az aktuális Super Bowlnál, az idei évben Nevadában több, mint 150 millió dollár értékben fogadtak az NFL nagydöntőjére. Joggal hihetnénk, hogy ezt képtelenség bármilyen fogadási eseménynek is megközelítenie az Egyesült Államokban, ám úgy tűnik, létezik egy olyan piac, amely becslések szerint messze-messze legyőzné a Super Bowlt.

Amerikai fogadóirodai becslések szerint ugyanis ha az Egyesült Államokban legális lenne az elnökválasztásra való fogadás, az 10-15-ször annyi pénzt forgathatna meg, mint egy Super Bowl.

A Covers az USA Today-re hivatkozva arról ír, kizárólag Nevadában 1 milliárd dollár felett lehetne a feltett tét Donald Trump és Joe Biden közelgő összecsapására, aminek igencsak egyszerű az oka.

"Beszéltem több kollégával és azt mondták, becsléseik szerint az amerikai volumen messze-messze, legalább 10-szeresen felülmúlhatná a Super Bowl számait. Ennek oka pedig eléggé egyyszerű, több embernek van véleménye és többet is érdekel a politika, mint a sport. Nagyobb tábort célozhatsz meg vele" - mondta Jay Kornegay, az egyik nevadai bukméker igazgatóhelyettese.

Az amerikaiak a brit példát hozzák fel követendőnek, ahol a Ladbrokes például egy fél évszázada enged fogadni a politikára, amely igen népszerű piacnak számít a szigetországban. A briteknél lehetett fogadni például a BREXIT-re, a királyi csemeték nevére és egyéb, politikai döntésekre is.

"Fogalmam sincs, milyen negatív behatása lehetne, ha fogadhatnának az USA-ban például az elnökválasztásra. Nekem nincs tudomásom, hogy bármilyen módon is befolyásolták volna a piacok az eredményeket, egyszerűen csak még több embert kezd érdekelni ennek hatására, hogy mi is történik körülötte" - nyilatkozta az angol buki politikai oddsokért felelős embere.

Profi tippek, féláron!
Fizess elő most a Logibetre 50%-os kedvezménnyel és kaszálj a legjobb e-sportosokkal és dartsosokkal! Részletek itt!

Az kérdés nélküli, hogy a fogadóirodák nagyon szeretnék az elnökválasztásra és a jelöltre való fogadási lehetőségek felvételét a kínálatba, különösen ezekben az időkben, amikor a tengerentúlon szinte nulla a fogadási volumen. Kornegay szerint az iparágra is jótékony hatással lehetne, ha legalább néhány piacot megnyitnának a közelgő Trump-Biden harcra, ám a realitások azt mutatják, ez idén nem következik be.

Ugyan - mint arról mi is beszámoltunk - néhány napja egy rövid kis ideig lehetett fogadni az elnökválasztásra az Egyesült Államokban, többen ezt továbbra is erkölcstelennek találják. Pedig egy olyan megosztó személyiség esetén, mint Donald Trump, valóban óriási lenne a jelentősége és a népszerűsége ezeknek a piacoknak.

No, de ez már nem a mi problémánk, mi az öreg kontinensen szabadon fogadhatunk akár az amerikai, akár a brit politikai kérdésekre.

{"headTitle":"Ki nyeri a 2020-as elnökválasztást?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-11-03 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Donald Trump","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Joe Biden","odds":"2.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Hillary Clinton","odds":"41","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
Covers