Premier League

Bajnok a Liverpool, de a buki nem tudja kifizetni a nyereményeket

  • varin

Több angol bukméker is lejátszottnak tekinti az idei Premier League-kiírást. Ám az offline bukik nem tudnak fizetni.

Minden kétséget kizáróan az európai sztárcsapatok közül a legnagyobb "szívást" a Liverpool számára jelentette a koronavírus okozta pauza, a Vörösök évtizedek után ünnepelhetnének újra aranyérmet az angol élvonalban. De jelenleg közel sem biztos, hogy Jürgen Klopp fiai bármikor is felemelhetik majd a trófeát, hiszen a Premier League sorsa ugyanúgy kérdéses, ahogyan a többi topliga is. Több fogadóiroda azonban megsajnálta a Mersey-parti csapatot.

Akad ugyanis olyan buki, amely a végeredménytől függetlenül bajnoknak hirdette ki a Liverpool gárdáját, előre kifizetve azokat a nyereményeket, amelyek a csapat matematikai bajnoki címe esetén kerülnének csak a fogadókhoz. Így döntött Anglia legnagyobb független, kizárólag offline működő bukmékere, a David Pluck fogadóiroda, amely négy évtizede működik és 36 irodával dolgoznak szerte Angliában.

"Március elején még nem gondoltuk volna, hogy ekkora bajban leszünk, de aztán kiderült, hogy be kell zárnunk minden boltunkat. Nagyon-nagyon frusztráló a jelenlegi helyzet, hiszen rendkívül rossz érzés, hogy nem tudjuk kifizetni a nyertes szelvényeket és tartozunk a játékosoknak" - nyilatkozta a tulajdonos, David Pluck.

Pluck emellett elmondta, az olyan offline fogadóirodák, mint az övé, nem csak bukmékerek, de igazi szociális találkozóhelyek, amelyek régi barátságokat egyesítenek és már-már olyan fontosságúak, mint a híres angol pubok.

"Büszkén mondhatom el, hogy mi voltunk az első, akik elkezdtek kifizetni a Liverpool bajnoki címét. Senki sem tudja, mikor kezdődik újra a PL, de az biztos, hogy a végén a Vörösök nyernek majd. Ezzel a szimbolikus, de jelentőségteljes gesztussal szeretnénk kedvesekedni a fogadóinknak."

A tulajdonos emellett kiemelte, az állam segítsége nélkül fogalma sincs, meddig húzhatták volna bevétel nélkül, ám így mind a 150 alkalmazottukat képesek megtartani, amely kiemelten fontos lehet, ha újra beindul az üzlet. Amint újra kinyitnak az irodák, a bukik pedig örömmel várják a Liverpool bajnoki címével érkező fogadókat.

297674
Liverpool Echo