Érdekesség

"Kedves" kis húsvéti mese, amelyben a fogadás emberi áldozattal járt

megosztom

A kakasviadalok nagy népszerűségnek örvendnek Indiában, idén megesett, hogy egy fogadó itta meg a levét a ramazurinak.

Ha húsvét, akkor tojás, ha pedig tojás akkor nyuszi. Na jó, inkább tyúk, de kakas nélkül nincs ám hímes tojás sem. A hímnemű baromfik sanyarú sorsáról szól most ez a rövidke történet.

A komoly hagyományokkal bíró kakasviadalokat Indiában ugyan már 1960-ban betiltották, az országban ennek ellenére továbbra is virágzik az illegális biznisz, ami nemcsak a kakasok számára életveszélyes, hanem amint az alábbi példa mutatja, az emberekére is. Főleg, mióta újítottak és az állatok lábaira éles pengéket erősítenek a kétes állattartók, ezzel fokozva a brutalitást.

Szigorúbb törvényekkel kéne tiltani az efféle állatkínzást.

Az év elején a sors keze le is csapott szépen az Ándhra Prades állambeli Pragadavaramban, ahol egy pengével felfegyverzett kakas kiszabadult a viadal előtt. A rémült állat több embert megsebesített és az egyik nézőn olyan súlyos sérüléseket ejtett, hogy az nem sokkal később életét vesztette, írta meg a calvinayre.com.

A fentebb említett állam ad otthon a legnagyobb népszerűségnek örvendő "összecsapásoknak" és volt olyan esemény, amelyen több, mint 1000 ember vett részt, döntő többségük természetesen a fogadási szenvedély kiélése miatt jelent meg. 

A kakasviadalok száma a betiltás ellenére az utóbbi években nem csökkent, hanem ütemesen emelkedett. Ezekben a hetekben az Indiában is érvényben lévő kijárási tilalom, talán picit visszafogja a kakasviadalok szervezését. 

22bet
megosztom