Sportfogadás

Újabb elképesztő fogadási csalás, ezúttal az NBA-ben

megosztom

Magát a ligát sem tartják bundamentesnek, de ezúttal a 2K játékban rendezett tornán állt a bál.

Úgy tartja a mondás, hogy szegény embert - azaz jelen esetben a bukmékereket - az ág is húzza, ez pedig sok más szektorhoz hasonlóan valóban így van a szerencsejáték-iparban. Nem elég, hogy alig maradtak épkézláb fogadható sportesemények, a bundabotrányok is egymás után ütik fel fejüket.

A legfrissebb balhé az NBA-t érinti. A koronavírus miatt szüneteltetett liga jelenleg az ESPN-en futtat egy videójáték-bajnokságot, amelyben 16 játékos vetélkedik. Az NBA 2K kiírásának első körében az első kiemelt Kevin Durant óriási meglepetésre alulmaradt az utolsóként jegyzett Derrick Jones Jr.-ral szemben, a szalagcímek mégsem erről szóltak.

A többség meg volt győződve róla, hogy élőben követi az összecsapást. Fotó: ESPN

A probléma ugyanis nem az eredménnyel volt, hanem azzal, hogy a Reuters információ szerint a mérkőzést előre rögzítették és nem élőben adták, az eredmény pedig idő előtt kiszivároghatott. A bukik persze azonnal felfüggesztették a vonatkozó fogadási piacokat, de volt, akinek így is sikerült nyerészkednie a trükközésből.

A kiírás második körében olyan játékosok "lépnek pályára", mint Patrick Beverley, Deandre Ayton, Devin Booker, Andre Drummond, Rui Hachimura, Montrezl Harrell, Trae Young és a Durant-verő Jones.

A MyBookie oddsmestere a következőket nyilatkozta az ügyben: "Hamar tisztává vált, hogy valakik tudnak valamit és az eredményeket megszellőztették, ez rémálomszerű helyzetet teremtett” - de hozzátette azt is, hogy sikerült a veszteségeiket időben megfogni, hiszen azonnal léptek és törölték a 2K torna további fogadási lehetőségeit.

A torna mindenesetre megy tovább, a cél pedig inkább a szórakoztatás, illetve a jótékonykodás, hiszen a győztes 100.000 dollárt ajánlhat fel az általa kiválasztott segélyszervezetnek.

22bet

 

megosztom