UEFA

Vélhetően még ekkor sem rendezik meg a BL- és az EL-döntőt!

  • Tomihmv

Az egyik orosz bukmékernél már arra is lehet fogadni, hogy mikor rendezik meg az idei BL- és EL-döntőt!

Vajon mikor avathatunk győztest a BL-ben és az EL-ben? - Fotó: twitter.com

A koronavírus-járvány miatt az európai topbajnokságokat, illetve a Bajnokok Ligája és az Európa Liga küzdelmeit felfüggesztették. Egyelőre nem tudni, hogy mikor folytatják a szezont a csapatok, már, ha egyáltalán lesz folytatásai az idei évadnak.

Egyes pletykák szerint augusztus 3-ig véget kellene, hogy érjen a 2019-2020-as idény, azonban a jelenlegi helyzetet elnézve, ez igen csak szürreálisnak tűnik, főleg úgy, hogy nézők is látogathassák a találkozókat. 

Zárt kapuk mögött ugyanakkor van esély a folytatásra, de mit ér a futball nézők nélkül? Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke, ugyanakkor azt hangoztatta nem is oly rég, hogy még mindig jobb zárt kapuk mögött meccseket rendezni, és televízión keresztül nézni, mint nem játszani. Az elnök ugyanis nem szeretné, ha szeptemberig vagy októberig kitolódna az idény, igaz, a végső szót a hatóságok mondják ki.

Ceferin emiatt több tervet is vázolt, többek közt a Bajnokok Ligája és az Európa Liga folytatásra. Például, hogy idő hiányában két meccs helyett egyen dőlne el a továbbjutó kiléte, illetve azt, hogy nyolcas- vagy négyesdöntőt rendeznének zárásként a két sorozatban.

Azonban még zárt kapuk mögött is bőven rejt kockázatot egyes találkozók megrendezése, és amíg végérvényesen nem múlik el a veszélyhelyzet, addig a hatóságok biztosan nem engedik majd, hogy mérkőzéseket rendezzenek a csapatok.

Ezt mutatják az egyik orosz bukméker, a betcity szorzói is, hiszen a fogadóiroda 1.49-szeres pénzt kínál egyaránt arra, hogy sem a BL-ben, sem az EL-ben nem rendezik meg a döntőt szeptember 1-ig. Míg ennek az ellenkezőjére, egyaránt 2.50-szeres oddson köthetünk fogadásokat a bukmékernél.

Szerinted mikor hirdetnek győztest a két sorozatban?

 

 

 

 

A sorozat döntője lejátszásra kerül 2020. szeptember 1-je előtt?
Sorozat Igen Nem
Bajnokok Ligája 2.50 1.49
Európa Liga 2.50 1.49