Sportfogadás

Ígéretes focitippet találtunk szerdára?

megosztom

Szerdán folytatódik a tádzsikisztáni bajnokság, a címvédő zárt kapuk mögött vendégeskedik az újoncnál.

Nem gondoltam volna, hogy valaha tádzsikisztáni bajnokság valamelyik meccséről fogok ide beharangozót írni, de most mégis ez történik. A szerda játéknapra jut nekünk egy Dushanbe 83 - Istiklol Dushanbe mérkőzés a tádzsikisztáni Higher League 1. köréből. 

A kaukázusi országban erősen autoriter az államberendezkedés, a napokban pedig arról lehetett olvasni, hogy az elnök egyszerűen betiltotta a járványt az országban. Így hát a futballidény is elstartolhatott, a héten az első körös meccseket rendezik meg. 

A szerdai napon a CSK Pomir és az Istiklol FK lép majd pályára, mi most az utóbbi meccsével foglalkoznánk picit részletesebben. 

https://twitter.com/fcistiklol

Kezdjük azzal, hogy a tádzsik ligáról és a benne szereplő csapatokról meglehetősen nehéz információkat fellelni a világhálón. Tádzsikisztán a FIFA világranglistán a 121. helyen áll, a bajnoksága pedig jelenleg a 17. helyezett az ázsiai régióban. 

A koefficiens pontokat éppen az Istiklol FK csapata gyűjtögeti, amely sorozatban hat bajnoki címet szerzett és így rendszeresen szerepel az AFC-ban és az Ázsiai BL-ben is. 

Egyeduralkodónak számít az ország futballjából, a tavalyi idényt is utcahosszal nyerte meg. Az Ázsiai BL csoportköre nem jött össze a csapatnak, miután január végén egy 91. percben kapott büntetővel alulmaradtak a szaúdi Al Ahli ellenében. Előtte viszont megverték a Lokomotiv Taskentet, ezzel első sikerüket könyvelhették el a BL-ben. 

A Istiklol a legértékesebb kerettel és a legnagyobb stadionnal rendelkezik az országban, egyszóval minden szempontból egy topklubnak számít ott. A vezetőedzője Vitaly Levchenko, aki dolgozott az Arsenal Kijevnél és a Kirija Szovjetovnál is, de a tádzsikisztáni válogatott másodedzője is volt már. A tádzsik futball egyik élő legendája, az egyik legjobb edző a bajnokságban. Az Istiklol keretében két szerb, egy orosz és egy ukrán légióst is találunk, ez a csapat adja a bajnokság MVP-jét és gólkirályát is. 

A szerda ellenfele a városi rivális Dushanbe 83 lesz. A városi rivalizálás azért nem biztos, hogy olyan erőteljes, hiszen öt csapatot is delegál a város az élvonalba. 

A Dushanbe 83 története legnagyobb sikerét érte el az ősszel, miután sikerült feljutnia az élvonalba. A másodosztályt a 3. helyen zárta, ez pedig elegendő volt a feljutáshoz. A keretet hazai játékosok mellett 5 ghánai légiós alkotja, de ennél többet nem igazán lehet találni a csapatról. 

Összességében ami látható, hogy az ország egyetlen "sztárcsapata" egy erősen félamatőr újonc csapat ellen lép pályára. A meccset nézők nélkül rendezik, szóval nincs olyan tényező, ami az erőviszonyokat meg tudná billenteni. 

Az igaz, hogy ismeretlen vizeken, a zavarosban halászunk, de az -1.25-ös ázsiai hendikepet meg lehet próbálni szerintem. Az Istiklol tavaly összesen két vereséget szenvedett a bajnokság során, mindkettőt már a szezon végén, a bajnoki címmel a zsebében szedte be. 

Tiszta körülmények között ennek a tippnek nem kéne bajba kerülni, de ezzel együtt, aki velem tart, legyen óvatos a tétjével. A tippet jelenleg az Unibet kínálja a legmagasabb szorzón. 

{"headTitle":"Dushanbe 83 - Istiklol Dushanbe ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-04-08 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Istiklol Dushanbe -1,25","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
megosztom