Német foci

Ebben a topligában megcsillant az első reménysugár a folytatásra

  • gb1
megosztom

A Bundesligában újra megkezdték az edzést a csapatok, természetesen nagyon szigorú szabályok mellett.

A német élvonal 18 csapatából 15 megkezdi a felkészülést a héten, ezzel a Bundesliga szerelmesei elkezdhetnek reménykedni, hogy szeretett bajnokságuk az első között fog újraindulni.

Nem csak a drukkerek, hanem természetesen a játékosok is tűkön ülve várják a folytatást. Fotó: Bundesliga.com

Többek között a Gladbach és a Bayern sztárjai is újra a gyepre léptek, de egyelőre nagyon szigorú szabályozások mellett zajlik az edzésmunka. Többek közt a játékosok csak kis, pár fős csoportokban gyakorolhatnak, nem használhatják az öltözőket, illetve zuhanyozniuk is otthon kell. 

"Nagyon szokatlan volt ilyen kis létszámban gyakorolni, de jó volt újra személyesen látni a fiúkat. Köszönettel tartozunk a klubnak és az itt dolgozóknak, hogy ezekben a nehéz időkben lehetővé tették számunkra, hogy tudjunk tréningezni″ - mondta az edzést követően Manuel Neuer, a csapat kapusa a klub hivatalos honlapjának adott interjúban.

A rekordbajnok Bőrnadrágosoknál több ok is akadt az örömre az utóbbi napokban. Egyrészt a térproblémák miatt hat hetet kihagyó, a ligában 25 gólnál járó Lewandowski visszatérthetett, de ami még fontosabb, hogy a csapattal 18/21 meccset megnyerő Niko Kovac-utód, Hansi Flick 2023-ig hosszabbított a csapattal.

A helyzet mindenesetre a komoly intézkedések ellenére bizakodásra adhat okot, még akkor is, ha nem minden együttes kezdte meg a felkészülést. A Werder Bremennél például továbbra sem engedik a játékosoknak a közös edzést, bár látva a hétfői eseményeket ez csak idő kérdése lehet. 

A Bundesligát hivatalosan április végéig függesztették fel, így elméletileg a bajnokság kora májusban folytatódhatna. A szakemberek azért ezt a dátumot elég óvatosan kezelik, a csúszás tehát szinte garantált, mindenesetre egy ilyen apró reménysugárnak is nagyon tudunk örülni ezekben a nehéz időkben.

22bet

 

megosztom