Nemzetközi foci

Ő lehet a harmadik sportoló, aki eléri az 1 milliárd dolláros keresetet

megosztom

Floyd Mayweather és Tiger Woods után egy labdarúgó is a milliárdosok klubjába léphet hamarosan.

A golf történelmének egyik legnagyobb alakja, Tiger Woods már 2009-ben, a veretlen boxkirály, Floyd Mayweather pedig 2017-ben lépte át a mágikus egymilliárd dolláros vagyont. A Business Insider alapján a harmadik, a focisták között pedig a valaha volt első játékos, aki csatlakozhat ebbe az igen csak szűk klubba, az nem más, mint Cristiano Ronaldo.

Te kitaláltad magadtól is, hogy ki ő?

CR7 annak ellenére is átlépheti ezt a küszöböt, hogy a Juventusnál jelenleg 4 millió euróval kevesebb gázsit kap, mégpedig azért, hogy a koronavírus gazdasági hatásai kevésbé érintsék a torinói egyesületet. Igazán nagylelkű cselekedet, de aligha érzi meg ezt a "csekély" kis megvonást, hiszen a számítások alapján nagyjából 46 millió eurót (16.7 milliárd forint) így is utalnak idén a bankszámlájára a Zebráknál. 

Az mondjuk tény, hogy ez a 2019-ben összegereblyézett 109 millió euróhoz képest szignifikáns visszaesés. Üzleti érdekeltségei, többek közt alsónemű márkája révén az összbevétele azonban idén is megközelítheti a 100 milliót, ezzel pedig karrierjének 18. évében beléphet a történelem legtöbbet keresett sportolóinak legelitebbjei közé.


>>>REGISZTRÁLOK A 22BET-RE ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<


Nem Ronaldo lehet az egyetlen, aki belép ebbe az ikonikusnak nevezhető klubba idén, ugyanis a svájci teniszlegenda, Roger Federer is nagyon úgy néz ki, hogy még 2020-ban csatlakozik a dollármilliárdos atléták sorához.

22bet
megosztom