Szerencsejáték-ipar

A járvány idején ezek a bajnokságok a legnépszerűbbek a sportfogadók körében

megosztom

A major sportesemények felfüggesztésével a sporfogadók és a fogadóirodák is soha nem látott helyzetben találták magukat. Egy netes buki közzétette, nála mi a 10 legnépszerűbb bajnokság ezekben a hetekben.

Bár a fogadóirodák menüjében a megszokotthoz képest rendkívül alacsony a fogadható események száma, a sportfogadók egy jelentős része igyekszik feltalálni magát. Sokan fogadnak most olyan sportokra vagy eseményekre, amelyekre normál időszakban eszükbe sem jutna, vagy még extrémebb esetben, amiről korábban még nem is hallott. Bizony akadnak olyanok is, akik ezekben az időkben is óriási pénzeket képesek leakasztani a bukikról, mint például ez a magyar fogadó is, aki mindössze két meccsel tudott 3.6 millió forintot kaszálni. 

A multimilliárdos üzletember, Calvin Ayre érdekeltségébe tartozó Bodog nemzetközi játékszervező most közzétette azt a listát, ami a fogadási volumenek alapján az aktuális 10 legnépszerűbb sportligát tartalmazza.

Mivel a legnépszerűbb és legismertebb bajnokságok ezekben a hetekben szünetelnek, természetesen felkerülhettek a TOP10-be olyan pontvadászatok, mint a fehérorosz Vysshaya Liga vagy a nicaraguai Primera Division. 

Bár az NBA és az Euroliga sem üzemel ezekben a hetekben, a békeidőkben globálisan az egyik legnagyobb fogadási aktivitással rendelkező kosárlabdából az orosz MLBL és a tajvani bajnokság is bekerült a legnépszerűbb ligák közé. 

A ranglista legnagyobb meglepetése kétségtelenül az asztalitenisz, amely jelen pillanatában a 2. legnépszerűbb sportnak számít. A ping-pong a Moszkvai Pro Liga és a TT-Cup küzdelmeivel hódít, amelyek több fogadóiroda kínálatában is elérhetőek, napi szinten tucatnyi mérkőzéssel és élő streammel. 

A lista előkelő helyén találhatjuk meg az e-sportokat és azon belül is a CS:GO ESL PRO League 11- szezonját. Ez abból a szempontból egyáltalán nem meglepetés, hogy az e-sport a leggyorsabb ütemben növekvő volumennel rendelkeznek a sportfogadó-szektorban. Itt nálunk és Európában még mérsékelt az érdeklődés, de Ázsiában és Amerikában már elképesztően népszerű fogadási eseményekről van szó. 

Az UFC/MMA is ott van a listán, ez sem igazán meglepetés, hiszen a tengerentúlon amúgy is az egyik legnépszerűbb sportnak számít a fogadók körében. 

Na de, hogy melyik liga vagy sorozat található az első helyen? Természeten a labdarúgást nem lehet lenyomni ezekben időkben sem, így hiába nincsen topfoci, a fogadóknak megteszik most a barátságos meccsek is. 

TOP10 sport és bajnokság a fogadók körében

1. Barátságos klubmérkőzések

2. Asztalitenisz - Moszkvai Pro Liga

3. Asztalitenisz - TT-Cup

4. E-sport (CS:GO ESL Pro League)

5. Orosz kosár MLBL

6. Tajvani kosárlabda-bajnokság

7. UFC/MMA

8. Fehérorosz Vysshaya Liga

9. Nicaraguai Premier Liga

10. NFL 2020 simulations (virtuális)

 

Pár nappal ezelőtt rákérdeztünk az olvasóinknál is, hogy ezekben a hetekben mivel töltik a napjaikat, szavazásunk pedig jelenleg így áll: 

Te mivel töltöd a napjaidat?

 

Te mire fogadsz leggyakrabban ezekben a hetekben? 
megosztom