Lóverseny

17-es oddsba fektetünk a virtuális Grand Nationalen

  • Cesc18
megosztom

Szépen tejelhet ez a tipp, ha pedig nem jön be a fogadásunk, akkor jótékonysági célokra megy a pénzünk.

Ahogyan szinte minden sportesemény, a világ egyik leghíresebb lóversenye, a Grand National is áldozatául esett a pandémiának. Már március 16-án meghozták a döntést, hogy idén elmarad a 180 éves múltra visszatekintő verseny. Legalábbis ami a valóságos futamot illeti, virtuálisan ugyanis lebonyolítják és vélhetően a szigetországban így is százezrek ülnek majd a képernyők elé. 

Mint már korábban beszámoltunk róla, a legnagyobb brit bukmékerek úgy állapodtak meg, hogy az eseményen szerzett esetleges profitjuk teljes egészét jótékonysági célokra ajánlják fel.

A GN-ről tudni kell, hogy ez az egyik legbrutálisabb lóverseny, a 4 mérföldes távja és a 30 akadály is eltér a megszokottól. Az Egyesült Királyságban ez igazi népünnepélynek számít, a szigetországban nincs ennél nagyobb esemény, felülmúlja Wimbledont és az FA Kupát is.

A virtuális futam során számítógéppel generált képeket (CGI) használnak majd, hogy a lehető legpontosabban rekonstruálják a pálya elrendezését és az akadályokat.

Maga a szimuláció matematikai algoritmusokból áll és a verseny kimenetele szempontjából számos tényezőt figyelembe vesz. Például a lovak korábbi eredményeit, életkort, súlyt, formát és időjárást.

A favoritnak az a Tiger Roll (6.00) számít, aki az elmúlt két kiírásban nem talált legyőzőre. Már a címvédés is óriási bravúr volt, ha pedig zsinórban háromszor tudná megnyerni, az egyedülálló lenne a verseny 180 éves történetében. Tiger Roll nyergében az egyik legjobb zsoké, Davy Russell ül majd, ugyanakkor több súlyt kell cipelnie, mint egy évvel ezelőtt, illetve aggodalomra adhat okot, hogy Gordon Elliott 10 évese Cheltenhamban ezúttal nem tudott nyerni. Ezt biztosan figyelembe veszik a matematikai algoritmusoknál. Ettől függetlenül a teljes pályafutása és Russell miatt a futam favoritjának számít Tiger Roll.

A második favorit Any Second Now-ban (11.00) és a harmadik legesélyesebb Burrows Saint-ben (13.00) olyan óriási potenciát nem érzünk. Utóbbi még nagyon fiatal ló ehhez a versenyhez, 7 évesen legutóbb 1940-ben (!) Bogskar tudta megnyerni a GN-t - ez a statisztika ezen a virtuálisan versenyen erősen csökkenti Burrows Saint esélyeit. 

Definitly Red (15.00) már sokkal izgalmasabb, jóval kevesebb súlyt kell majd cipelnie, mint Tiger Rollnak és karrierje során elég jó eredményeket ért el Aintree-ben. Ami rombolja az esélyeit, hogy három éve már próbálkozott a Grand Nationalen és akkor nem tudta befejezni a versenyt. 

unibet

Az ötödik legesélyesebbnek Kimberlite Candy (17.00) számít, aki az egyik legkomolyabb kihívója lehet Tiger Rollnak. Télen nagyon erős formát mutatott, jó képességű ló és az egyik legkevesebb súlyt kell cipelnie. 

A Grand National az a lóverseny, ahol mindig érdemes az outsidereket is átnyálazni, hiszen nincs olyan év, amikor egy-egy szélső esélyes ne érne oda a top 5-be. 

Tavaly például az a Magic of Light futott be másodikként, akire akkor 60 feletti szorzót fizettek. Magic of Light most is ott lesz a mezőnyben és simán jó lehet egy helyezésre. Ugyanez a helyzet Walk In The Mill-lel is, aki egy éve az előkelő negyedik helyet csípte meg. Miután decemberben ugyanezen a pályán egy erős mezőnyben nyerni tudott, így helyezésre kifejezetten erős kandidált. 

 

Mire fogadjunk?

 

A bukmékerek a maximum tétet 10 fontban állapították meg. 

A mi választásunk Kimberlite Candy-re esett, akit szinte minden elemző esélyesnek tart és többek szerint a győzelemre is nagyon jó sansza van. Érdemes a fogadásnál az "EW"-t is bepipálni, ebben az esetben ugyanis akkor is nyerünk, ha Kimberlite Candy az első öt között végez. 

Mint látható, 10 font tétre 106 font jöhet, amennyiben Kimberlite Candy megnyeri a versenyt. Ha nem nyer, de ott lesz a top 5-ben, akkor 21 fontot ír majd jóvá az Unibet.

A futamra magyar idő szerint szombaton 18:15-kor kerül sor.

 

>>>REGISZTRÁLOK AZ UNIBETRE ÉS KÉREM A 20.000 HUF KEZDŐ BÓNUSZT ÉS A 3.000 HUF EXKLUZÍV INGYENES FOGADÁST!<<<

{"headTitle":"The Virtual Grand National","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-04-04 18:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kimberlite Candy EW","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

 

megosztom