Darts

Amikor Taylor többet keresett pókerrel, mint a darts-vb megnyerésével

megosztom

A dartshoz és a pókerhez egyaránt elengedhetetlen a hideg kéz, és számos profi dartsos kipróbálta már magát a pókerasztaloknál.

Van Gerwen egy cseh pókerversenyen. - Fotó: pokernews

Számos hasonlóság van a darts és a póker között. Mindkét játék legeredményesebb játékosai jók az időzítésben és jól bírják a nyomást.

Több korábbi és jelenlegi PDC-s klasszis kipróbálta már magát a pókerben, valaki szimplán szórakozásból, valaki pedig komoly pénzekkel tesztelte pókertudását.

Az aktuális világelső és háromszoros világbajnok Michael van Gerwen az egyik kedvenc időtöltésének nevezte a pókerezést.

Úgy véli, hogy ez segíti a dartsversenyek közötti pihenést. A holland zseni egyébként nem csak a dartstáblák előtt, de a pókerasztaloknál is versenyképes.

Néhány éve helikopterrel repült egy cseh pókerversenyre, ahol leosztást tudott nyerni a világ egyik legjobb pókerjátékosa, Steffen Sontheimer ellen. 

"A darts világába érkezés nagyon hasonlít arra, amit az emberek csinálnak a pókerben. Először alacsony téttel, kis versenyeken indulsz, és ahogyan fejlődsz, úgy tudsz szintet lépni és nagyobb versenyeken játszani. És ha eljutsz a legmagasabb szintre, akkor meghívást kapsz a a világ legjobb versenyeire, ezért csinálod. Sok idő és rengeteg erőfeszítés kell hozzá, és természetesen némi szerencse is." - mondta Van Gerwen. 

Taylornak nem csak a dartshoz, de a pókerhez is jó érzéke van. - Fotó: facebook

A holland korábbi nagy riválisa, minden idők legeredményesebb dartsjátékosa, Phil Taylor sem ügyetlen a pókerasztaloknál.

"The Power" 2004-ben a Pacific Poker Openen második lett és egy 179 ezer fontról szóló csekket vehetett át.

Csak viszonyításképpen, abban az évben a PDC darts-vb megnyerésével "csupán" 60 ezer angol font ütötte a markát. 

"Nagyon szeretem ezt a játékot, ez a második hely pályafutásom egyik fénypontja" - nyilatkozta a stoke-on-trenti legenda.

Taylor ezen kívül megnyerte egyszer a Darts Heat of the Party Poker Sports Star Challenge versenyt, illetve 2010-ben második lett egy No Limit versenyen Galwayben. 


Ha Te is szeretnéd kipróbálni a pókerezést, akkor érdemes partnerirodáink valamelyikét választanod, ugyanis például a    és az   is remek üdvözlő bónusszal kedveskedik az új játékosainak. Íme a részletek:


A világelső honfitársa, Raymond van Barneveld is előszeretettel hódol a pókeres szenvedélyének. 

Az ötszörös világbajnok holland 2017-ben a PokerStars egy monacói versenyén próbálta ki magát, ahol a 149 induló közül a 20. helyen végzett. Barney sokat játszik online is, és azóta táplál igazán nagy szerelmet a póker iránt, amióta ellátogatott Las Vegasba a World Series of Pokerre. 

"Nagyszerű érzés, hogy nevezel egy versenyére és hirtelen ott ül melletted egy világbajnok. Dartsban ez nem lehetséges. Nem tudsz csak úgy oda menni a világbajnokságra és a legjobbak ellen játszani." 

Ha dartsban kiáll ellenem kilenc olyan játékos, aki soha nem dobott még, akkor esélyük sincs ellenem. Pókerben viszont minden lehetséges. Sose tudhatod.

A dartslegendák közül kifejezetten sikeres pókerjátékosnak számított a négyszeres vb-elődöntős Wayne Mardle, aki az egyik pókeres adatbázis szerint több, mint 40 ezer dollárt pókerezett össze. 

Mardle azonban 2018-ban felhagyott a pókerezéssel, annak ellenére, hogy nyerő játékos volt. 

Nagy pókeres hírében áll az ausztrálok ásza, Simon Whitlock is, aki a dartsszínpadon mutatott hidegvérét a pókerasztalokhoz is át tudta menteni. 

Whitlock részt vett a Sky Poker Cash Game-ben, melyen profi pókeresek és sportsztárok mérettettek meg. 

Az ausztrál egyik legszebb pókeres sikere 2015-höz fűződik, amikor is a birminghami Broadway Casino versenyén hetedik helyezést ért el.

 

megosztom