5 perc SF

Mi az a kombi fogadás? - napi lecke

Ebben a leckében a kombi fogadásokról lesz szó. Jó olvasgatást és tanulást kívánunk!

Mit tanultunk eddig? 

Az első öt lecke során átvettük a sportfogadás alapjait, avagy megtanultuk hogyan kezdjünk neki a fogadóirodák legyőzősének, miért fontos menedzselni a bankunkat, hogyan osszuk fel a tőkénket, milyen téttel játszunk, illetve képbe kerültünk a mágikus ROI-val kapcsolatban is. Az előző leckében már az alap fogadási típusokat vettük górcső alá, a mai oktatóanyagunkban pedig a kombi fogadásról lesz szó. 

Korábbi leckéink
Hogyan vágjunk bele a sportfogadásba?
Melyek a bankroll-menedzsment szabályai?
Mit jelent a 10/10-es tipp, hogyan osszam fel a bankrollomat?
Ha túl sokat veszítek a baj, ha túl sokat nyerek, az is baj!
Mi az a ROI és hogyan számoljam ki?
Melyek a leggyakoribb fogadási típusok?

 

Mi az a kombi fogadás?

Ennek a magyarázata rettentően egyszerű, hiszen a nevében is benne van. Olyan fogadás, amikor több tippet kombinálunk. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy egy szelvényen egynél több tippet játszunk meg. Tehát ha két tippet tartalmaz a szelvényünk, akkor már kombi fogadásról beszélünk. 

Szándékosan tippet és nem meccset vagy eseményt írtunk, ugyanis manapság a legnépszerűbb fogadóirodákban már elérhető az úgynevezett fogadáskészítő opció, amellyel egy meccsre is készíthetünk kombi fogadást - de ezt majd a későbbiekben részletesen is kivesézzük.

 

Miért népszerű a kombi fogadás?

A hosszútávon nyerő, profi sportfogadók nagyon nagy százaléka nem támogatja a kombi fogadást, hiszen minél több tippet teszünk egy szelvényre, annál jobb eséllyel indul a bukméker ellenünk. Azonban a sportfogadók körében mégis rettentően népszerű a kombi fogadás, ugyanis a nagyobb rizikó mellett nagyobb profit is jöhet a konyhára, ez pedig csábító. 

Tavaly végeztünk egy felmérést az oldalon, melyben arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink, kombiban vagy inkább szingliben fogadnak, illetve volt egy olyan opció is, hogy változó. A kombi és a szingli tekintetében egy hajszállal utóbbi nyert, ugyanakkor a "versenyt" a változó húzta be. A számok alapján 10-ből 7 olvasónk játszik kombi fogadásokat. 

 

Mennyit nyerhetek egy kombi fogadással?

Egy kombi szelvényen az oddsok összeszorzódnak, a kapott összoddsot pedig eredőnek nevezzük. Például, ha három 2.00-es oddsot játszunk meg, akkor az eredőnk 8.00-as odds lesz, tehát 1000 forintos téttel 8000 forintot nyerünk, melyből 7000 forint a tiszta profit. 

 

Mikor éri meg kombizni a tippeket?

Mint említettük, minél több tippet játszunk meg egy szelvényen, annál inkább a bukmékerek malmára hajtjuk a vizet. Ha viszont mindenáron kombi fogadásokban utazunk, akkor érdemes több irodában pénzt tartanunk, ugyanis az eredőkben nagyon komoly eltérések lehetnek és természetesen érdemes ott megjátszani a szelvényünket, ahol a legmagasabb odds jön ki. 

Továbbá érdemes olyan irodát választani, ahol a kombi fogadásaink esetében az iroda extra profitot ad. Partnerirodáink közül erre a legjobb választás a Tippmixpro. A Tippmixpro ugyanis a legnépszerűbb foci bajnokságokra, teniszversenyekre és major ligákra úgynevezett gyűjtő bónuszt kínál. Ennek lényege, hogy például egy 3 meccses kombi esetében, ha nyertes a szelvényünk, akkor az iroda a tiszta profit 5 százalékát pluszban hozzáírja a nyereményünkhöz. 

Érdemes tehát ezeket is figyelembe venni egy kombi fogadásnál, hiszen így tudjuk a legjobban kimaxolni a profitot.