Kézilabda

Játék nélkül jut a Bajnokok Ligája négyesdöntőjébe a Győr?

  • Tomihmv
megosztom

Nagyon úgy fest, hogy mire folytatódik a női kézilabda Bajnokok Ligája a Győrnek nem lesz ellenfele a negyeddöntőben...

Könnyen lehet, hogy Kristiansenéknek nem kell pályára lépniük a negyeddöntőben... - Fotó: ehfcl.com

Nemrég derült ki, hogy az EHF a női kézilabda Bajnokok Ligája Final Fourját a májusi időpontról szeptember 5-6-ra tolta, ahol a magyar csapatok közül a címvédő Győr lehet érdekelt.

Az ETO a negyeddöntőben a román CSM Bukarest gárdájával találkozna, de könnyen lehet, hogy játék nélkül jut a magyar alakulat a legjobb négy közé, hiszen mire folytatásra kerülne sor, nagyon valószínű, hogy Bukarestben már nem lesz csapat...

A CSM ugyanis komoly anyagi gondokkal küzd, mivel a klubot birtokló bukaresti városvezetés négyhavi bérrel tartozik a játékosoknak, és a kézilabdázóknak március 25-ével jogukban állna szerződésüket felbontani.

A CSM ugyanakkor szerdán próbálta menteni a menthetőt, és ezen naptól kezdve, élve egy kormányhatározatban foglaltakkal, kényszerszabadságra küldte játékosait, akik innentől kezdve a romániai átlagfizetés 75 százalékát kapják meg.


>>>REGISZTRÁLOK A BET365-RE A H3WIN BÓNUSZKÓDDAL ÉS KÉREM A MAX 15.000 HUF FOGADÁSI KREDITET!<<<

A bet365 fogadási krediteket ad a feljogosító befizetésed értékében (max. 15.000 Ft.). A kredit tét nem része a nyereménynek. Feltételek, időhatárok és kivételek. +18


Hogy ez mit jelent? Nos, vegyük például a csapat első számú sztárját, Cristina Neagut, aki havonta nettó 17.500 eurót keresett eddig, mostantól viszont nettó 4.072 lejt, avagy 855 eurót vihet haza.

Mivel már eleve jó pár hónapja nem kaptak (rendes) fizetést sem a játékosok, vélhetően ezeket a módosításokat egyikük sem fogadja majd el, így nagy valószínűséggel felbontják kontraktjaikat, és szabadon igazolhatóvá válnak.

Kilátástalan helyzetbe került tehát a CSM, amely a harmadik keleti európai női klub (2013 Valcea, 2018 Vardar Szkopje) lehet, amely az utóbbi években anyagi gondok miatt lehúzza a rolót. A klub közleménye szerint a csapat tevékenysége akkor indul újra, amikor a román hatóságot véget vetnek a kialakult helyzet miatti rendkívüli állapotnak.

A sztorira reagálva a bukmékerek már el is kezdték formálni szorzóikat, hiszen a győriek Bajnokok Ligája-győzelme már csak 1.67-szeres oddson fogadható. Arra a kimenetelre, hogy az ETO nem tudja megvédeni címét a világ legrangosabb női kupasorozatában, 2.07-szeres pénzt fizetnének a bukik.

 

Forrás: nso.hu, prosport.ro, telekomsport.ro, gsp.ro

megosztom