Sakk

Könnyű pénzt nyerhetünk ezzel a két döntetlennel

megosztom

A második pihenőnap után szerdán a 7. fordulós összecsapásokkal folytatódnak a küzdelmek Jekatyerinburgban, a sakkozók 2020-as világbajnok-jelöltek versenyén.

Az előző etap nagy nyertese Ian Nepomniachtchi volt, aki a három mérkőzését két győzelemmel és egy döntetlennel abszolválta. Az orosz immáron 4.5 ponttal egyedüliként áll a tabella élén és a bukmékereknél is előlépett topfavorittá a végső győzelmet illetően. 

Candidates Chess Tournament 2020, 7. forduló    
Kezdés Mérkőzések 1 X 2
12:00 Fabiano Caruana - Wang Hao 2.85 1.55 12.00
12:00 Anish Giri - Alexander Grischuk 5.75 1.30 8.00
12:00 Ding Liren - Kirill Alekseenko 2.05 1.95 14.50
12:00 Maxime Vachier-Lagrave - Ian Nepomniachtchi 4.55 1.45 6.25

Nepomniachtchi szerdai ellenfele az a Maxime Vachier-Lagrave lesz, aki ugyancsak jó formát mutat és jelenleg 3.5 ponttal a második helyet foglalja el. Mindketten veretlenek eddig és könnyen lehet, hogy ez a nap végére sem változik. Nepomniachtchi ugyan bevállalós játékot játszik, ám ezúttal a sötéttel semmi szüksége az extra rizikóvállalásra, pláne úgy, hogy a mezőnyből a francia ellen jegyzi a legtöbb vereséget (5). A döntetlen tökéletes kimenetel lenne az orosznak, és amilyen erős formában van, ezt valószínűleg el is éri. 

A címvédő Fabiano Caruana egyelőre szerényen teljesített, de még lőtávolon belül van. Szerdán egy komoly teszt vár rá Wang Hao ellen, aki az egyetlen olyan játékos a mezőnyből, aki ellen még nincs győzelme az amerikai zseninek.

Mondhatni, hogy mumusa a második számú kínai, hiszen öt alkalommal is vereséget szenvedett ellene, míg négyszer nem bírtak el egymással. 

Kíváncsian várjuk, hogy megtörik-e a jég Caruana esetében és sikerül-e legyőznie Wangot.

Giri először tudott nyerni a világbajnok-jelöltek versenyén. - Fotó: chess24.com

A játéknap legvalószínűbb pontosztozkodása Anish Giri és Alexander Grischuk között jöhet létre. Noha Giri győzelemmel fejezte be az előző etapot, alapvetően nem az jellemző rá, hogy mindenáron a győzelemre játszana. Olyannyira, hogy a világbajnok-jelöltek versenyének történetében ez volt az első győzelme, a legutóbbi indulásakor ugyanis 14 döntetlennel zárt. 

Grischuknál még várat magára a győzelem az idei kiírás során, igaz, egyelőre legyőzni sem tudták, így hat remivel abszolválta az eddigi hat meccsét. Bár az orosz még néhány napja azt nyilatkozta, hogy szerinte abba kellene hagyniuk a játékot és alapvetően semmi kedve ehhez az egészhez ilyen körülmények között, azért azt nem lehet mondani, hogy elengedte volna a tornát. 

A korábbi 14 meccsükből 11-szer döntetlent játszottak és ez is erősen arra áll. 

Oddsok alapján a legjobb esélye a győzelemre Ding Lirennek lehet, aki világossal indul harcba a mezőny leggyengébbje, Kirill Alekseenko ellen. Jelenleg ők ketten a sereghajtók, ami Ding részéről elég meglepő, pláne úgy, hogy három vereséget is összeszedett már. Innentől nincs mit védenie a kínainak, kockáztatnia kell, ha vb-döntőt szeretne játszani. 

Alekseenko ellen a világossal minden esélye megvan, hogy kozmetikázzon az eredménysorán. Korábban egyébként kétszer mérték össze a tudásukat és Ding mindkétszer nyerni tudott. 

{"headTitle":"Grischuk - Caruana","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-25 12:00","footerTitle":"1.89","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Giri - Grischuk: Döntetlen","odds":"1.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Lagrave - Nepomniachtchi: Döntetlen","odds":"1.45","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

 

>>>REGISZTRÁLOK AZ UNIBETRE ÉS KÉREM A 20.000 HUF KEZDŐ BÓNUSZT ÉS A 3.000 HUF EXKLUZÍV INGYENES FOGADÁST!<<<

 

megosztom