Szerencsejáték-ipar

10 évvel ezelőtt ebbe belepusztultak volna a fogadóirodák

  • varin
megosztom

Munkahelyek megőrzése és alternatív szórakozási lehetőség most a fogadóirodák elsődleges célja.

Nem mintha sajnálnunk kéne a fogadóirodákat a kialakult helyzetért, de a járulékos veszteségek már akár a fogadókat is érinthetik. A The Guardian cikkében többek között arra is választ kapunk, mi is lett volna az iparág szereplőivel, ha ez a járvány 10-15 évvel ezelőtt tör ki.

Az elmúlt évszázadokban a szerencsejáték-ipar fejlődése hihetetlen és töretlen volt. Az egyre szélesedő fogadási lehetőségek mellett évről évre fantasztikus újításokkal jelentkeztek a fogadóirodák, az egyre növekvő verseny pedig nagyon elkényelmesítette a játékosokat is. Ha a koronavírus okozta válság előtt valaki bukmékert akart választani, hirtelen annyi lehetősége volt, hogy szinte elveszett az opciókban. Abban persze ne kételkedjünk, hogy ez a katasztrofális helyzet elmúlását követően is így lesz, de azt se tagadjuk le, hogy súlyos következményei lehetnek a mostani helyzetnek.

Gondoljunk csak például az elmaradó eseményekre, az Európa-bajnokságra, esetleg az olimpiára vagy az olyan, angol területen hagyományosan óriási fogadási volument generáló eseményekre, mint a lóversenyek, a snooker-világbajnokság vagy a golfviadalok. A szerencsejáték-ipar szereplői pedig testközelből érezhetik a közelgő válságot, a legfontosabb társaságok részvényeinek értéke meredeken zuhan lefelé. Hogy mást ne mondjunk, a William Hill anyavállalatának részvényértéke egy hónap leforgása alatt 73%-kal esett vissza.

Fotó: Axios

Ugyanakkor nem lehet elmenni az iparág emberi tényezője mellett sem - világít rá cikkében a The Guardian. Más szektorokhoz hasonlóan itt is valahogyan át kell vészelni a pandémiát, amely több tízezer vagy akár százezrek munkájának elvesztéséhez is vezethet. Több szereplő azonban kihangsúlyozta, a koronavírus sem tart örökké, ezért eltökélt szándékuk a lehető legtöbb állás megmentése a következő hetekben, amely biztosítja, hogy néhány hónap múlva minden  visszaáll a régi kerékvágásba.

"Természetesen a sportesemények elhalasztása óriási hatással van az üzletre, de továbbra is tudunk mit nyújtani ügyfeleinknek. Gondoljunk csak az agárversenyekre, a lóversenyekre és egyéb olyan sportágakra, amelyeket nem érint igazán a vírus" - nyilatkozta a SkyBet szóvivője.

"Kelet-Európában rengeteg tenisztorna megy jelenleg is, amelyeket streamekkel teszünk még élvezetesebbé. Írországban, Dél-Afrikában és Hongkongban is vannak lóversenyek, így reméljük, tudunk alternatívát nyújtani fogadóinknak" - nyilatkozta egy másik brit buki embere.

Az angol lap írása arra is rávilágít, hogy a felhasználóknak már rengeteg alternatívájuk van, ha kikapcsolódásra vágynak. Rulettasztalok, különböző lottók, játékgépek és virtuális sportok tömkelege kínál változatos szórakozást, amelyek továbbra is sok ember számára biztosítanak munkát a cégeknél.

"Soha korábban nem volt ennyi lehetősége a játékosoknak egy fogadóirodánál, ilyen tekintetben hihetetlenül erősek vagyunk. Ha tíz évvel ezelőtt történik meg az, ami most, kétségtelenül óriási lenne a baj az iparágon belül" - mondta a William Hill szakértője, Rupert Adams.

Az egyik legismertebb brit iroda munkatársa elmondta, a fogadók előszeretettel fordulnak ilyenkor az e-sportok, illetve a virtuális sportok felé, amelyek ugyanúgy emberi tényezőkön, teljesítményeken és formákon múlnak, mint egy normál sport.

 

Nem szívesen fogadnál négylábúakra, de érdekel, milyen más szórakozási lehetőségek vannak, amelyekkel nyerni is lehet? Íme cikkünk a témában!

The Guardian
megosztom