Koronavírus

Teljesen abszurd, ahogyan a Serie A reagál a vírusra

  • varin

Több csapat már a héten megkezdi az edzéseket a Serie A-ban, mintha mi sem történt volna a világban.

Kizárólag a mögöttünk hagyott hétvégén közel 1500 ember halt meg Olaszországban a koronavírus-járvány miatt, ám Itáliában már az a téma, hogy május elején folytatják a bajnokságot. Több csapat is bejelentette, hogy a héten edzésbe állnak a játékosok, míg akad olyan klub, ahol lefújtnak tekintik a szezont.

Miközben hétvégén olyan nevek kerültek fel a fertőzöttek közé, mint Paolo Maldini és fia, Daniele, Paolo Dybala és barátnője, a fiorentinás Patrick Cutrone, Dusan Vlahovics és nyolc másik futballista, több csapatnál már a folytatáson gondolkoznak. A Napoli és a Cagliari ugyanis a honlapján jelentette be, hogy a héten már valamilyen formában együtt tréningezik a csapat, míg a nápolyiaknál szerdán a sportközpontban kezdenek, addig a szárdok kisebb csoportokkal végzik a munkát.

Fotó: Marca

Nem túl meglepő módon hamar jöttek azok a hangok, amelyek szerint egyszerűen őrültség, amit csinálnak a klubok, a játékosok érdekvédelmi szervezete például egyenesen megtiltaná azt a csapatoknak. Damiano Tommasi kifakadása mellett több futballista is kételkedik abban, hogy lesz-e még futball idén.

"Meglátjuk, hogy mikor fogunk játszani ebben vagy a következő szezonban. Azt gondolom, lehetetlen befejezni a mostani idényt, hiszen akkor húsz-harminc napunk lenne felkészülni a következőre. A klubok mindenképp pénzt fognak veszíteni, ez elkerülhetetlen. Képtelenség lejátszani ezt az idényt, hiszen akkor halasztani kellene a következő elejét. Ezt pedig nem tehetik meg, hiszen akkor lesz az Európa-bajnokság, a Copa América, stb..." - idézi a Nemzeti Sport Javier Pastore Radio Impactónak adott nyilatkozatát.

Hasonlóan látja a helyzetet a Serie A utolsó helyén csücsülő, szinte biztos kieső Brescia elnöke, Massimo Cellino. Bár kissé álszent ilyen pozícióból egyértelműen állást foglalni a szezon törlése mellett, végső soron azért egyet lehet érteni a szavaival.

"Felesleges azon gondolkozni, hogy mi lesz az idei szezonnal, most csak túl kell élni valahogy. Most a realizmusé kell legyen a főszerep és el törölni kell az egész szezont. Egyesek még mindig nem tudják elfogadni, mekkora katasztrófa van a világban, ezek az emberek pedig rosszabbak még a vírusnál is. Régóta nem hiszek már a csodákban, de nagyon szeretném, hogy ne legyen idén folytatás. Bárkinek is kell ez az átkozott bajnoki cím vigye el, engem nem érdekel. És nem azért mondom ezt, mert utolsók vagyunk, mert azt megérdemeljük..." - mondta a korábbi Leeds-tulajdonos.

Olaszországban hétfő reggelre több, mint 60 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak már, a halálos áldozatok száma pedig eléri az 5500-at.

301016