Angol foci

És te melyik sztárcsapatba rúgnál bele, ha tehetnéd?

  • varin

Az ellendrukkerek nem akarják a Liverpool bajnoki címét. Mutatjuk, mennyire nem.

Úgy látszik, a Hathárom olvasói lényegesen empatikusabb futballfanatikusok, mint az átlag, a néhány napja kiírt szavazásunkon ugyanis kijött, hogy oda kéne adni a bajnoki címet a Vörösöknek. A külföldi szurkolók és szakértők - leszámítva persze a Pool-pártiakat - teljesen másképp vélekednek, amelyet most egy felmérés is alátámasztott.

A GiveMeSport megkérdezte olvasóit, mit szeretnének jobban jelenleg, ha ebben a pillanatban leintenék a szezont, a Liverpool bajnoki címét vagy pedig a Leeds United feljutását.

A 139 ezer megkérdezett 55%-a a sárga-kékek sikerének örülne jobban, amely több szempontból is érthető. Egyrészt a Liverpoolt (ahogyan mondjuk Angliában bármelyik sztárcsapatot) a saját szurkolóin kívül mindenki gyűlöli, másrészt pedig a Leeds egy igazán nagy múltú, patinás együttes, amely kiváló szurkolótáborával új színt vinne a Premier League-be.

Ha nem folytatódna a Premier League, te mit tennél az FA helyében?x;

Az 55%-os többség viszont azért érdekes is lehet, mert egyrészt a Leedset is szokás utálni a kemény szurkolótábora és Bielsa személye miatt, másrészt pedig láthatóan nem törekedtek a megkérdezettek az "igazságosságra" a voksolásnál.

Ha ugyanis megnézzük a tabellát, azt láthatjuk, hogy a Leedsnek matematikailag még 20 pont kellhet a biztos feljutáshoz, míg a Liverpool bajnoki címe már csak maximum hat egységre lenne Kloppéktól.

Reményeink szerint mindkét forgatókönyv zöldülésére lesz esély még a nyáron...

 

És ha te tehetnéd, melyik csapatnak kívánnál sok-sok rosszat?

GiveMeSport