Átigazolás

A koronavírus tehet be végleg a Real-csatár karrierjének?

megosztom

Nem lenne meglepő, ha az a bizonyos pohár most telt volna be Zinedine Zidane mesternél.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Luka Jovics, a Real Madrid nyáron szerződtetett szerb támadója megváltaná a világot. A 22 éves csatár 24 meccsen 2 gólt szerzett csupán a Blancóknál, ami miatt Zinedine Zidane eddig is gondolkodott az elbocsátásán, ám a korábbi Frankfurt-támadó még egy lapáttal rátett az amúgy sem túl vidám helyzetére.

Fotó: goal.com

Jovics a spanyol élvonal felfüggesztését követően hazautazott Belgrádba, ahol több hetes karantént javasoltak neki. Hiába adott többször is negatív mintát koronavírusra, Európa egyik leginkább érintett országából jött, így kötelessége lett volna elzárnia magát a továbbfertőzés lehetőségétől.

A Real Madrid játékosai azt követően vonultak önkéntes karanténba, hogy az egyik kosaras, Trey Thompkins mintája pozitív lett.

Jovicsnak emiatt haza sem lett volna szabad utaznia Madridból, ám ha már otthon volt, úgy gondolta, jó ötlet elmennie bulizni és megünnepelnie a barátnője születésnapját.

Ezt követően igazi össztűz zúdult a fiatal csatárra, amely szinte biztosan a realos karrierjének végét jelenti majd. "Több nagyon negatív példát láthattunk az elmúlt napokban futballsztároktól, akiknek most azért fizetnek milliókat, hogy otthon üljenek, másoktól elzárva, de még erre is képtelenek" - fakadt ki Ana Brnabics, az ország miniszterelnöke.

Az egyik szerb napilap meg is nevezte a bűnbakot. "Ahelyett, hogy másokat védene és felnőttként viselkedve otthon maradna Madridban, inkább elutazott Belgrádba, hogy itt bulizhasson. Óriási hülyeség volt a részéről" - fogalmaz a Blic.

Mivel a játékos az egyik leginkább érintett országból érkezett haza Szerebiába, kötelező karanténba kellett volna mennie 28 napig. A házi karantén szabályainak megsértése miatt Jovicsra akár 1-től 12 évig terjedő szabadságvesztés is várhat.

A madridi játékos még megpróbálta menteni a menthetőt, hibáztatva a nem megfelelő tájékoztatást és kiemelve, hogy bár Thompkinsszal jártak egy klubhelyiségben, ő egyáltalán nem érezte magát betegnek és többször is negatív lett a tesztje koronavírusra.

Hiába a kifogások és a magyarázkodás, valószínűleg Jovics éretlen viselkedése Zinedine Zidane-nál az utolsó cseppet jelentette a pohárban.

megosztom