Fehérorosz foci

Tipp a ФК Шахцёр Салігорск-ФК Тарпеда-БелАЗ Жодзіна rangadóra!

  • varin

A BATE Boriszov kötelezője után megnéztük, mi történhet Szoligorszkban.

Ahogyan azt már a reggeli beharangozóban jeleztük, csütörtökön délután elkezdődik a Вышэйшая ліга, amennyiben oroszul beszélsz, nem fehéroroszul, úgy a Высшая лига, ha pedig az angol neve ismerős, akkor a Vysheyshaya Liga, de mi azért maradjunk csak a Fehérorosz Premier League-nél. A BATE sikeréhez kétség sem férhet (ingyenes tipp itt), ám a Sahtar Szoligorszk és a Torpedo Zogyino rangadója érdekesnek ígérkezik.

{"headTitle":"Sahtar Szoligorszk-Torpedo Zogyino","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-19 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sahtar Szoligorszk","odds":"1.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Torpedo Zogyino","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Két, az elmúlt években rendre az európai kupaindulásért küzdő csapat esik egymásnak csütörtökön, kiindulási alapunk pedig már lehet az esélyeket illetően. Amíg ugyanis a Szoligorszk a közelmúltban rendre ott ólálkodott a dobogó közelében és össze-összejött nekik a kupasiker is, addig a Zogyino inkább alulról szagolta a pódiumot, legnagyobb eredményük egy fehérorosz kupagyőzelem 2016-ból.

Értelemszerűen előbbi csapat rendelkezik nagyobb európai kuparutinnal is, a Zogyino története során két párharcot tudott csak megnyerni, 2010-ben az izlandi Fylkirt búcsúztatták az Európa Ligában, míg történetük legnagyobb sikerét a Debrecen 2016-os oda-vissza verése jelentette.

A hazai csapatnál már lényegesen hosszabb a lajstrom, idén a 3. körbe jutottak Szergej Borovszkij fiai, az éppen a Lokit kiütő Torino ugyan búcsúztatta őket az EL-ből, de nagy eredmény, hogy otthon remizni tudtak az olasz sztárcsapattal. Ez nem az első szép skalp a klub életében, a dán Esbjerg kiverése vagy a 2018-as két remi a Lech Poznan ellen is dicsőségükre válhat.

Fotó: 24.hu

Ugyan a bajnokság még csak most kezdődik, ám egy kis segítséget így is kapunk a két csapat erejét illetően, hiszen a fehérorosz kupa a bajnokságtól eltérően nem márciustól télig, hanem gyakorlatilag egész évben zajlik, nagyobb megszakításokkal. A sorozat az elődöntőjéhez ért, a múlt héten lejátszott negyeddöntők alkalmával pedig a Zogyino éppen a Szoligorszk ellen lépett pályára. A Szoligorszk esélyeshez méltó módon, a hírek szerint meggyőző játékkal aratott kettős győzelmet (2-0, 1-0), míg ha a tavalyi bajnokikat nézzük, szintén azt láthatjuk, hogy a Bányászok dominálták a párharcot (3-0, 1-0).

Nincs nagyon okunk arra gondolni, hogy ez most nem így lesz, tavaly egy csapat sem gyűjtött több pontot otthon, mint a Szoligorszk, míg a Zogyino idegenben több vereséget gyűjtött, mint győzelmet.

Mindezek szellemében úgy hisszük, maradnak a sormintánál és egy underes, kevés gólos meccsen hazai győzelmet láthatunk.

{"headTitle":"Sahtar Szoligorszk-Torpedo Zogyino","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-19 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bet Builder: Hazai + 4.5 gól alatt","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3279339] 2020-03-19 17:00:00 Shakhtyor Soligorsk - Torpedo Zhodinox;
287661