Premier League

Te elvennéd a Liverpool bajnoki címét? - szavazás

megosztom

Egyre többen támadják be a Liverpoolt és nem adnák oda neki a bajnoki címet, ha esetleg a Premier League nem folytatódna.

Európa legtöbb bajnokságához hasonlóan az angol Premier League küzdelmei is szünetelnek, miután az angol szövetség a krízishelyzetre való tekintettel felfüggesztette a bajnokságot.  Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy lesz-e folytatása a bajnokságnak és ha igen, akkor az mikor lenne. 

Klopp arcáról lefagyhat a mosoly/

A lehetséges forgatókönyvek között szerepel olyan szcenárió is, amelynek értelmében a bajnokságot befejezettnek tekintetének. A legnagyobb kérdés ezzel a verzióval kapcsolatban, hogy a tabella jelenlegi állása alapján hirdetnének végeredményt, esetleg ez a 2019/20-as szezonban ez elmaradna, és sem bajnokot nem avatnának, sem pedig kiesők nem lennének. 

Nyilván ez elég nehéz ügy, hiszen a nemzetközi kupaindulókat is meg kéne nevezni például. 

Mindenesetre Angliában megindult egy 'társadalmi párbeszéd' a témában és egyre több szakértő, egykori játékos szólal meg a témában. Így tett például Alan Shearer is, a Newcaslte élő legendája, aki úgy gondolja, hogy ha nem folytatódik a bajnokság, a Liverpoolnak nem szabad megkapnia a bajnoki címet.  "Tudom, hogy elképesztően keményen hangzik ez, de ha nem játszottad le az összes mérkőzést, akkor nem lehetsz bajnok, ahogyan nem is eshetsz ki. Hihetetlen, hogy a pont a Liverpoollal történik mindez, de azt gondolom igazságtalan lenne a ligára nézve, ha megkapnák a PL-trófeát – még akkor is, ha ekkora különbséggel vezetnek a tabellán” – mondta Alan Shearer. 

Hasonló álláspontot fogalmazott meg Paul Merson, az Arsenal egykori klasszisa is.  "Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de matematikailag nem nyerték meg a Premier League-et. Tudom, hogy szinte a nullával egyenlő annak az esélye, hogy bárki beéri őket, de akkor sem ugyanolyan, mintha 100%-ig biztos lenne a bajnoki cím. Nem érezném helyesnek, ha a Liverpool bajnoki címet kapna” – szemlézte Merson szavait az nso.hu.

Vagyis egyre többen vélekednek úgy, hogy amennyiben a Premier League nem tud az idén folytatódni, úgy bajnokot sem kéne avatni. 

Ez nyilván elképesztően rosszul esne a Liverpoolnak, amely kereken 30 éve vár már egy újabb bajnoki címre. A vörösök mindent meg is tettek idén ennek érdekében, hiszen egészen elképesztő szezont produkálnak, így jelenleg 25 pontos előnnyel vezetnek az idény előtt topfavoritnak tartott címvédő Manchester Cityvel szemben. A Liverpool mostani bajnoki idénye minden idők egyik legnagyszerűbb angol bajnoki teljesítményét hozhatná, de  az is benne van a pakliban, hogy a teljes szezont kidobhatják az ablakon.  A jelen állás szerint a PL küzdelmei április 4-ig vannak felfüggesztve. 

 

Szerinted mi lenne az igazságos? 

 

Ha nem folytatódna a Premier League, te mit tennél az FA helyében?x;
297674
megosztom