Koronavírus

Pénzt kér az UEFA a kluboktól, hogy elmaradjon az Eb?

  • varin

Egészen abszurd találgatások láttak napvilágot a várhatóan elhalasztásra kerülő Eb kapcsán.

Erőteljesen kérdéses, hogy június közepén elkezdődik-e a 2020-as Európa-bajnokság, amelyen Magyarország is több találkozónak otthont ad. Jelenleg több terv is van arra vonatkozóan, hogy a kontinensviadalra sor kerüljön, Oroszország például önként jelentkezett a torna lebonyolítására, de szó van egy decemberi, esetleg egy 2021-es Eb-ről is. Utóbbi verzió azonban a hírek szerint nagyon nincs az UEFA ínyére.

Fotó: Star Online

David Ornstein, a The Athletic szakírója szerint az UEFA csak akkor hajlandó 2021-re tolni az Európa-bajnokságot, ha az európai klubok és ligák kárpótolják a szervezetet a veszteségekért.

A hírek szerint ez azt jelentené, hogy az európai ligáknak 275 millió fontot kellene összedobniuk, ha nem akarnak idén Eb-t.

A Daily Mail mindemellett arról is ír, hogy az UEFA elkötelezett amellett, hogy valamilyen formában mind a Bajnokok Ligája, mind az Európa Liga mérkőzései lejátszásra kerüljenek.

Az mindenesetre szinte lehetetlennek tűnik, hogy a 2020-as esztendőben az EL, a BL, a nemzeti bajnokságok és az Eb is megrendezésre kerüljön, de ha igazak a fenti információk, az is biztos, hogy az Európai Labdarúgó Szövetségnél mindent megtesznek majd, hogy egy percig se maradjunk topfoci nélkül.

{"headTitle":"Melyik csapat nyeri a 2020-as Eb-t?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-26 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Anglia","odds":"5.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Belgium","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Franciaország","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Magyarország","odds":"301","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
Givemesport