Snooker

Két meccsen sem értünk egyet a fogadóirodákkal

  • Cesc18
megosztom

Nézők nélkül ugyan, de kedden elrajtol a Tour Championship a walesi Llandudnóban.

Ezen a snookertornán az elmúlt egy év nyolc legtöbbet kereső játékosa vehet részt, avagy az elkövetkezendő napokban a mezőny krémjét láthatjuk egymással megküzdeni. 

Kedden és szerdán a negyeddöntőket bonyolítják le, majd csütörtökön és pénteken az elődöntőkre kerül sor, a hétvégén pedig a döntőé a főszerep. Mondhatni tehát, hogy a hétre el leszünk látva minőségi snookerrel.

Tour Championship 2020, 1. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
14:00 Neil Robertson - Ding Junhui 1.40 3.00
14:00 Shaun Murphy - Mark Allen 1.61 2.30
20:00 Mark Selby - Yan Bingtao 1.40 3.00
20:00 Shaun Murphy - Mark Allen    

A négy negyeddöntő közül Judd Trump és John Higgins csatájára csak holnap kerül sor, ami azt jelenti, hogy a mai napon Shaun Murphy és Mark Allen duplázik majd, azaz délután és este is asztalhoz kell állniuk. A délután másik meccsén Neil Robertson és Ding Junhui feszül egymásnak, míg este Mark Selby és Yan Bingtao mutatkozik be.

Jó évet fut Shaun Murphy. - Fotó: WorldSnooker

Kezdjük Murphy és Allen párharcával, ahol elég érdekesen szabták meg az oddsokat a bukik. Tény, hogy két nagyjából hasonló kaliberű játékos mérkőzése lesz ez, ugyanakkor ha a 2020-as évüket nézzük, akkor előbbi kategóriákkal jobban teljesített az eddigi bő három hónapban. 

Murphy a Mastersen, a German Mastersen és a Players Championshipen is elődöntőzött, míg a Welsh Opent megnyerte. Egyedül a World Grand Prix volt kakukktojás számára, ahol egy taktikus meccsen az első körben búcsúzott. De három hónap alatt ennyi tornán egy betli bocsánatos bűn. 

Jól ment tehát a szekere az utóbbi időben a világbajnok angolnak, nem csoda, hogy az elmúlt egy éves kereseti listán a második helyen tanyázik. Allen fele annyit sem tudott összesnookerezni, 2020-ban pedig pláne nagyon gyatrán muzsikál. 

Egyértelműen Murphynek áll ez a meccs, aki az idei szezonban egyébként is rendre legyőzte Allent. Az International Championship elődöntőjében 9-6-ra, a Shanghai Masters elődöntőjében 10-3-ra, míg szűk egy hete a Players Championship negyeddöntőjében 6-2-re verte az angol az északírt. 

1.61-ért és -1.5-ös hendikeppel 1.83-ért is tetszetős Murphy nyeretése.

Ami a másik délutáni negyeddöntőt illeti, Robertsont és Dinget csak néhány ezer angol font választja el egymástól a kereseti listán, azonban az ausztrál ennek nagy részét a 2020-as év elején nyerte, míg a kínainak inkább tavaly sült jól a keze. 

Formák alapján tehát Robertson felé billen a mérleg nyelve, de 1.40-ért nem tűnik túl jó befektetésnek, a -2.5-ös hendikep pedig elég rizikós, annak ellenére, hogy 9 nyert frémig tartanak a negyeddöntős küzdelmek. 

Az esti meccsen nem igazán értünk egyet Selby ilyen mértékű favorizálásával, hiszen a világbajnok angol nem sok mindent mutatott még 2020-ban. A fiatal kínai viszont játszott egy Players Championship döntőt és egy Welsh Open elődöntőt is, az elmúlt egy éves keresete pedig jobb, mint például Allennek. 

Kemény meccs lesz ez Selbynek és nem kérdés, hogy pluszos hendikeppel a kínait támogatjuk meg. 

{"headTitle":"Tour Championship, 1. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-17 14:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Murphy -1.5","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Bingtao +2.5","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

 

megosztom