Darts

A szombati 17-es nyertes odds után vasárnap egy 51-esbe fektetünk

  • Cesc18

Vasárnap a Barnsley-ban megrendezésre kerülő Players Championship-hétvége második versenye következik.

Aspinall idei második PC-győzelmét aratta. - Fotó: PDC

Szombaton a világelső Michael van Gerwennek és a világranglista-hetedik Nathan Aspinallnak szavaztunk bizalmat. Előbbi a legjobb nyolc között búcsúzott, öröm volt azonban az ürömben, hogy éppen Asp ütötte ki. Az angol tehetség ezt követően az elődöntőjét és a döntőt is behúzta, így idei második PC-sikerét könyvelhette el, számunkra pedig egy 17-szeres pénzt jelentő tikettet zöldített

"Időnként sikerült állandó formát nyújtanom, s bár nem ment jobban a játék a többieknél, mégis boldog vagyok. Telve vagyok önbizalommal és elhatároztam, hogy csinálok egy jó hétvégét. Tudom, hogy mire vagyok képes, tudom, hogy mennyire vagyok jó és semmi nem akadályozhat meg abban, hogy még több címet nyerjek." 

A menyasszonyom hamarosan lefoglalja az esküvőt, úgyhogy szükség van a pénzre!

 - nyilatkozta Aspinall a döntő után. (forrás: PDC Hungarian Fan Club)

Az angollal természetesen a mai napon is számolni kell, és bár szerényen azt nyilatkozta, hogy nem dobott jobban, mint a többiek, azért elég komoly körátlagokkal és magas kiszállókkal operált a torna folyamán. 

Szombaton már "csak" 11-szeres pénzt fizet a győzelme, ami köszönhető annak is, hogy az erősorrendből kiesik előle Gerwyn Price, aki ezt a PC-hétvégét most nem vállalta be. 

Nem badarság a szombati versenynapon is bizalmat szavazni Van Gerwennek és Aspinallnak, ám akad még három játékos, akikre felhívnánk a figyelmet. 

Az egyik az a Krzysztof Ratajski, aki rendre remekül muzsikál a Players Championship állomásokon (is), van már egy tornagyőzelme, egy elődöntője és tegnapról egy negyeddöntője is. Kiegyensúlyozott a teljesítménye és ennek köszönhetően a PC-ranglistáján ott van a legjobb öt között. 

Ratajski még a negyedik állomáson éppen az ellen az Ian White ellen nyerte a döntőt, akire ugyancsak érdemes odafigyelni. Az angolnak tegnap piszkosul sült a keze, sorra dobta a 105+ körátlagokat, ám végül a legjobb nyolc között James Wade-be beletört a bicskája. De az egy zseniális meccs volt, szóval White egyáltalán nem rossz opció a mai napra.

Nagyszerű formának örvend Noppert. - Fotó: PDC

A harmadik kiszemeltünk a holland Danny Noppert, akinek nagyon érik már a tornagyőzelem. Játszott már idén egy negyeddöntőt és két elődöntőt, utóbbiból az egyiket tegnap. Remekül ment neki a játék, Rob Crosst, Daryl Gurneyt és Ratajskit is kiütötte, végül Aspinall tudta csak megállítani.

Nagyon jó Noppy ezeken a floor versenyeken és látva a szombati formáját, 51-es oddson mindenféleképpen megér egy próbát. 

A tegnapi másik döntősre, Brendan Dolanre egyébként 67-es oddsot adnak, míg a szintén biztató formában dobó és elődöntőt játszó James Wade-re 41-es oddson köthetünk fogadásokat.