Koronavírus

Hol rendeznek focimeccseket, mire fogadhatunk hétvégén? - körkép Európából

A topligák többsége már beadta a derekát, ám jelen állás szerint még lesz néhány mérkőzés Európában.

Európa a teljes kapituláció szélén áll a koronavírus miatt, a bajnokságok többségét néhány hétre vagy határozatlan időre felfüggesztették. Röviden áttekintettük, mi a helyzet most az öreg kontinensen, hol rendeznek meccseket, illetve hol biztosan nem. Mondanunk sem kell, a jelenlegi állapot lehet, hogy néhány óra múlva megváltozik, így a legfrissebb hírekért érdemes csatlakozni a Discordunkhoz.

Anglia

A szigetország bajnokságai jelenleg a leginkább labilisak, hiszen óráról órára változik a helyzet az FA-ben. Csütörtökön már három, önkéntesen karanténba vonuló Leicester City-játékosról lehetett hallani, ám ezt követően Brendan Rodgers, a Rókák szakvezetője még úgy nyilatkozott, szeretnének játszani hétvégén.
 

>>>Hatalmas oddsok a pályán! Regisztrálok a TippmixPro-ra a magasabb szorzókért!<<<


Késő este ki is jött a hivatalos közlemény, mely szerint az eredeti tervek szerint megrendezik a mérkőzéseket, így akár bajnoki címet is ünnepelhetne a Liverpool, ha szerencsésen alakulnak számukra az eredmények, ám néhány órával később gyökeresen megváltozott a helyzet a ködös Albionban.

Egyrészt a Chelsea birminghami vendégjátéka biztosan elmarad, Callum Hudson-Odoi pozitív mintája miatt, másrészt az Arsenal szakvezetőjénél, Mikel Artetánál is megállapították a fertőzést.

Ezt követően jött is az újabb közlemény, pénteken összeül a válságstáb, és igen valószínű, hogy a forduló elhalasztásáról döntenek.

Ma estére egyébként egyetlen Championship-összecsapással venné kezdetét az angol futballhétvége, ám a Fulham-Brentford nyugat-londoni derbi megrendezése is erősen kérdésessé vált.

Németország

Olaszországhoz hasonlóan már Németországban és Spanyolországban is válságos a helyzet, ám a péntek kora reggeli helyzet még az, hogy a Bundesliga találkozóit zárt kapuk mögött ugyan, de megrendezik. Így nem lesznek nézők a Ruhr-vidéki derbin, vagyis a Dortmund-Schalkén sem, illetve a Bayern München is szurkolók nélkül lép pályára az Union Berlin vendégeként. A játéknapot péntek este a Düsseldorf és a Paderborn nyitja meg.

Ugyanakkor sajtóhírek szerint a 26. fordulót követően a Bundesligát akár le is állíthatja a liga, bajnokavatás és kiesők nélkül, de ez egyelőre csak pletykaszinten hangzott el.

Olaszország

Európa legválságosabb állapotban lévő országában aligha lesz hónapokig bármilyen sporttevékenység. Rugani után Gabbiadininél, Lukakunál és Dybalánál is kimutatták a koronavírus jelét, a Juventus BL-találkozóját pedig elhalasztották. Valószínűleg a szezont törlik és nem avatnak bajnokcsapatot sem Itáliában.

Spanyolország

A futballélet Hispániában is leállt, a Real Madrid kosárcsapatánál történt megbetegedés miatt a focisták is karanténba vonultak, így sem a liga mérkőzései, sem a kupadöntő, sem a BL-találkozók nem lesznek megtartva. A La Liga ugyan csak két hétre hirdetett szünetet, ám az egyre növekvő számú megbetegedések miatt nem kizárt, hogy hosszabb intervallumról beszélhetünk majd.

Fotó: AP News

Franciaország

A jelenlegi állapotok szerint a Ligue 1 az egyetlen európai topbajnokság, ahol hétvégén minden meccset megtartanak, zárt kapuk mögött. A fordulót a Lyon-Reims összecsapás nyitja, míg a PSG vasárnap este fogadja a Nice-t. 

Magyarország

Egyelőre minden mérkőzés megrendezésére komoly esély van, zárt kapuk mögött. Az NB I-es találkozókat az m4sport.hu-n lehet nézni, ám sem újságírók, sem fotósok nem mehetnek be a mérkőzésekre, kizárólag a két csapat stábja.

Európa többi bajnoksága

A környező országokban egyelőre vegyes a helyzet. Szerbiában, Ukrajnában, Oroszországban vagy éppen Törökországban lesznek mérkőzések, míg Románia, Szlovákia, Szlovénia, Svájc, Portugália minden sporteseményt törölt. A lengyeleknél pedig zárt kapus mérkőzésekre van kilátás jelenleg.


Természetesen igyekszünk a megmaradt fogadási kínálat legjobb és legértékesebb tippjeiről beszámolni nektek, így nálunk sem áll meg teljesen az élet.

Kövessétek a következő napokban is a Hathármat és vesézzük ki együtt a    kínálatát!