Darts

Van Gerwen a favorit, Smith-t nem veszik komolyan a bukik

  • Cesc18

Továbbra is Daryl Gurney a vonal alatt, míg a tabella elején hatalmas a tülekedés.

Túl vagyunk a 2020-as Premier League alapszakaszának első öt fordulóján, ami azt jelenti, hogy már csak néhány játékhét van hátra, mielőtt valakitől elbúcsúzunk. Továbbra is Daryl Gurney tartózkodik a vonal alatt, míg a veszélyzóna közelében három világbajnokot, Rob Cross-t, Peter Wrightot és Gary Andersont találjuk. 

Gurney az egyedüli, akinek nincs még győzelme az idei kiírásban. A 92.78-as tornaátlaga a legrosszabb a mezőnyben, mint ahogyan a -10-es legaránya is, illetve egyedüliként nincs még 100+-os kiszállója. A legtöbb fontos mutatóban tehát a mezőny végén kullog, így nem csoda, hogy négy forduló óta nem tudott elmozdulni az utolsó helyről. Ugyanakkor még nyolc pont szerezhető, tehát nagy hiba lenne elkönyvelni az északír kiesését, de az biztos, hogy formajavulásra lesz szüksége, mert az eddig mutatott teljesítménye kevés ebben az iszonyatosan erős mezőnyben. 

Leginkább Cross tűnik foghatónak, aki még egy győzelmen belül van Gurney-hez képest. A világbajnok angol nagyon motiváltan játszik, de nem sokkal nyújt meggyőzőbb teljesítményt, mint az északír, legutóbb le is ikszeltek egymással. Cross-ra meglehetősen nehéz meccsek várnak, hiszen a beugrós Stephen Bunting mellett játszik még Michael van Gerwennel, Michael Smith-szel és Glen Durranttel is, avagy a jelenlegi első hárommal. 

A bukmékerek Gurney kiesésére 1.44-et, Cross-éra pedig 5.50-et fizetnek. Utánuk már elég nagy a szakadék, Gary Andersonra 13-as oddsot kapunk. Látva a Repülő Skót elmúlt meccsein mutatott nem túl acélos formáját, azon a két számjegyű szorzón akár még el is lehet gondolkozni, hiszen ha rövid időn belül nem szedi össze magát, akkor a pikk-pakk a vonal körül találhatja magát.

Szerinted ki esik ki?

 

 

 

 

Ami a végső győztes oddsokat illeti, továbbra is Van Gerwen a favorit. A hollandot az erősorrendben Wright és Price követik. Ami érdekes, hogy Smith hiába dob káprázatosan hetek óta, a bukik továbbra sem veszik komolyan, hiszen csak az ötödik favorit és 11.25-ös oddsot kínálnak rá. 

A sorozat március 12-én, csütörtökön Liverpoolban folytatódik. 

{"headTitle":"Premier League","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-12 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Michael van Gerwen","odds":"2.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Peter Wright","odds":"5.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Gerwyn Price","odds":"7.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Nathan Aspinall","odds":"10.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Michael Smith","odds":"11.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Gary Anderson","odds":"12.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Glen Durrant","odds":"15.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Rob Cross","odds":"23.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Daryl Gurney","odds":"88.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}