Serie A

Így lehet majd hasznot húzni a "vírusos" meccsekből?

  • varin

A minta száma még igen alacsony, de máris következtethetünk valamira az olasz élvonalban.

Fotó: Youtube

Lejátszották Itáliában az első zárt kapus mérkőzéseket, vasárnap öt találkozót rendeztek meg nézők nélkül az Olaszországban lévő karantén miatt. A Juve otthon tartotta a három pontot az Inter ellen, míg a Milan hazai pályán bukott a Genoa ellen, és ugyan messzemenő következtetéseket kár lenne levonni bármiből is, azért az 5x90 számait érdemes megvizsgálni bizonyos aspektusból.

A vasárnapi öt mérkőzés statisztikái
Meccs Szabálytalanság Lap Játékvezető átlag lapjai idén
Parma-SPAL 41 4 6,5
Sampdoria-Verona 37 7 5,7
Milan-Genoa 26 0 4,9
Udinese-Fiorentina 13 1 6,4
Juventus-Inter 26 4 8,7

Mint az tehát látható, különösen a faultok számánál igen szélsőséges eredmények voltak a mérkőzéseken. Parmában a 41 szabálytalanság csak 4 lapot ért egy kemény játékvezetőnél, míg Genovában megszaladt az amúgy jámborabb Valeri keze. Fogadási szempontból különösen érdekes volt az esti Derby D'Italiát megtekinteni, hiszen óriási tét mellett Európa egyik legőrültebb játékvezetője dirigálta a 90 percet, ám Guida csak egy kispadon ülő játékosnak tudta felmutatni a piros lapot, így a 6-os line-ra nem jelentett veszélyt a párosítás.

Az öt mérkőzés számai és a fogadóirodák határai alapján tehát azt alighanem kijelenthetjük, nézők nélkül kevesebb szabálytalanságra és azokból kevesebb lapra is számítanak a bukmékerek. Persze mindenkit óva intenénk, hogy kifejezetten erre taktikát építsen, mindenesetre jóval megszokottabb lehet a 4,5-5,5 körüli határ a zárt kapuk mellett.

Hétfő estére egyetlen mérkőzés maradt a Mapei Stadionban a Sassuolo a Bresciát látja vendégül. A bukmékerek itt 5,0-ra húzták meg a lapok határait, noha Mangianello 6,5 körüli átlaggal dolgozik és 33 kártyát mutatott fel az utolsó négy meccsén. Mindezek fényében nem biztos, hogy az over felé érdemes kacsintgatni...

{"headTitle":"Sassuolo-Brescia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-09 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sassuolo","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Brescia","odds":"4.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}