NB II

Meddig bízzunk még a csodacsapatban? - bátor tipp a másodosztályból

  • varin
Címkék:

A "csodacsapat" ezúttal az Ajka vendége lesz, de közel sem biztos, hogy kitart a jó széria.

Vitán felül áll, hogy az NB II meglepetéscsapata a Budafok, amely 27 forduló elteltével a második, feljutást érő pozícióban tanyázik. A Pest megyei gárda botlásáért leginkább Angyalföldön imádkoznak, a piros-kékek kilenc ponttal vannak jelenleg lemaradva Csizmadia Csaba együttesétől, de hétvégén ez a hátrány csökkenhet. A Vasas ugyanis a Nyíregyházát fogadja, míg a Budafok Ajkára látogat, ahol egyáltalán nem lesz könnyű dolguk a piros-feketéknek.

{"headTitle":"Ajka-Budafok","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-08 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ajka","odds":"2.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Budafok","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

Anélkül, hogy bármire is célozgatnánk, azt azért nem árt leszögezni, az NB II-es csapatok közül nem mindenhol terv és nem is mindenhol lehetőség az OTP Bank Ligába való feljutás, és bizony Budafokon is kétséges, mi a terv. Azok után, hogy a gárda tavaly még a bennmaradásért küzdött, jövőre már óriási lépés lenne mondjuk a Ferencvárost vagy a Fehérvárt fogadni hazai pályán. Hogy pontosan mi a cél, azt a klub tulajdonosa, Bélteky Róbert egy korábbi nyilatkozatában elárulta.

Fotó: rangado.hu

"Boldog lennék, ha sikerülne a feljutás, hiszen egy olyan csapat jutna fel, amely nem egy pesti mamutklub, hanem amolyan kisvárosi együttes a nagyvárosban. Természetesen fel akarunk jutni, hiszen nem azért futballozunk az NB II-ben, hogy kiessünk" - mondta az Ausztráliában élő Bélteky.

Az persze nem is kérdés, hogy egyetlen vezető sem mondhatja, hogy nem akarnak feljutni az NB I-be, de az elmúlt években láttunk látványos leolvadásokat az utolsó körökben. Még ha ilyenről nem is feltétlenül beszélhetünk majd a Budafok esetében, azért a csapat egy remek formában lévő Ajka vendége lesz hétvégén.

A hazai zöld-fehérek a 10. pozícióból biztonságban érezhetik magukat, ráadásul jól fest eddig az idei évük is. Öt meccsen tíz pont, egyedül a Vasas verte őket hazai pályán, de ott sem vallottak szégyent. A zsinórban három győzelem viszont remekül fest, a Szpari idegenbeli legyőzések és az MTK nullázását követően a Vác ellen már kötelező volt a siker, de ez mégis csak 270 perc kapott gól nélkül.

A Budafok messze a legtöbb pontot szerezte idén idegenben, míg az Ajka annyira nem erős otthon, így nem csoda, hogy Veszprém-megyében is favoritok a vendégek, de azért mi látunk bőven esélyt arra, hogy botlani fog a Budafok, az odds pedig egyáltalán nem rossz. Szeptemberben egyébként Budafokon tudott 3-1-re nyerni az Ajka.

{"headTitle":"Ajka-Budafok","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-08 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ajka vagy döntetlen","odds":"1.54","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}